YDÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Şebnem GOLKARİAN’ın Bildirisi İran’da Uluslararası Sempozyumda Alanında Tek Seçilen Bildiri Oldu
Eklenme Tarihi: 15 Haziran 2016, 12:34
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:57
YDÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Şebnem GOLKARİAN'ın Bildirisi İran'da Uluslararası Sempozyumda Alanında Tek Seçilen Bildiri Oldu

Kafkasya Üniversitesiler Birliği (KÜNİB) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Kafkasya’ya Genç Bakışlar Sempozyumu’nun 3.'sü, İran Mohaghegh Erdebili Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Şah İsmail HATAYİ anısına düzenlenen sempozyumda KÜNİB şemsiyesi altında olan üniversitelerin öğrencileri 75 yerli ve yabancı yüksek lisans ve doktora öğrencisi fen ve edebiyat bilimleri, sosyal bilimler, sağlık bilimleri konusunda bildirilerini 3 ayrı panelde sundukları belirtildi.

İran, Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan, Beyaz Rusya, Rusya, Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna ve KKTC'den katılan öğrencilerin bildirileri sektörel olarak jüri tarafından değerlendirildi.

YDÜ Mimarlık Yüksek Lisans Öğrencisi Şebnem GOLKARİAN Alanında Tek Seçilen Bildiri Olarak Ödüllendirildi.

KKTC ve Yakın Doğu Üniversitesi'ni temsil eden Mimarlık bölümü, Yüksek lisans öğrencisi Şebnem GOLKARİAN, “The Impact of Identity; Manifestation of Culture in The Built Environment, and Consequences of Lack of Identity” bildirisi mimarlık alanında tek seçilen bildiri olarak ödüllendirildi.

Uluslararası Kafkasya'ya Genç Bakış sempozyumuna ev sahipliği yapan üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Goudarz Sadegi HASHJIN, KUNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ, Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İSEN, KÜNİB İran temsilcisi ve koordinatörü, YDÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ghadir GOLKARİAN ve Erdebil vali yardımcısı Taber SHARIFI katıldı.

Prof. Dr. SADEGI konuşmasında böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti ve başarı diledi.

Ev sahibi üniversitenin Uluslararası İlişkiler sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Reza ABDİ 7 ülkeden 80’e yakın katılımcının sunum yapacağı sempozyumun ana amacının bölgede ve dünyada barışa hizmet etmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ghadir GOLKARİAN ise sempozyum hakkında kısa bilgiler vererek katılan kurumlara teşekkür etti. Ayrıca, değişik ülkelerden katılan öğrencilerin bir arada olduğuna dikkat çekerek bilim sahasına gençlerden oluşan bilim gökkuşağının gerçekleşmesini sevinç kaynağı olarak niteledi.

Sempozyumun "Onur konuklarından" Prof. Dr. Mustafa İSEN konuşmasına "mevlid" yazarı/şairi Süleyman ÇELEBİ’nin eserine "Allah adını zikredelim..." diyerek başladığını hatırlatarak "biz de onun adıyla başlayalım" diyerek başladı.

Teknoloji insanları birbirine yaklaştırıyor. Bu coğrafyanın değerleri olan Yusuf Has HACİP, Kaşgarlı Mahmut, Hafız, Sadi ŞİRAZİ, Mevlana, Fuzuli, Şah İsmail bunlar nasıl dünyayı kendi etraflarında döndürdüyse, yeniden bunu gerçekleştirebiliriz. Nizamiye Medreseleri ile başlayan Bologna sürecini biz kendimiz yeniden yaratabiliriz. Yarın elbette bizimdir. Bu kadim kültür bizi geleceğe taşıyacaktır. Sizleri bu coğrafyanın geleceğinde önemli isimler olarak görüyorum. Günümüzde “Beşeri Sermaye” çok önemlidir. Organizasyon kabiliyeti olan insan bence en kıymetli değerdir dedi.