YDÜ İletişim Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’u Ağırlayacak
Eklenme Tarihi: 02 Aralık 2015, 13:29
Son Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 16:36

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’u ağırlamaya hazırlanıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ İletişim Fakültesi’ne gelecek olan Kadir Has Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, “Barış Gazeteciliği” hakkında seminer gerçekleştirecek. Barış Gazeteciliği sınıflar, çıkarlar, cinsler, dinler, kuşaklar, kültürler arası iktidar/güç ilişkilerinden ibaret olan toplumsal-siyasal hayatın bütün haber değeri taşıyan durumları için uygulanması gereken bir gazetecilik yaklaşımı ve pratiği olarak karşımıza çıkıyor.

“Barış Gazeteciliği” seminerine katılmak isteyen başta İletişim Fakültesi öğrencileri ve ilgi duyanlar 7 Aralık Pazartesi günü saat 13:00 de YDÜ İletişim Fakültesi derslik 22 ye
davetlidir.

Barış Gazeteciliği Nedir?

Barış Gazeteciliği, editörlerle habercilerin toplumdaki çatışmalara şiddet-dışı yöntemlerle yaklaşılmasını sağlayacak ‘öyküleri’ seçip, haberleştirmek konusunda yaptıkları bir tercih olarak biliniyor. Kavram, bütün çatışma içeren durumlarda yani bütün haber konularında kadınlara, etnik, dinsel vb. azınlık gruplara, yoksullara yönelik gündelik hayatın çatışmalı durumlarında uygulanması gereken bir tür karşı-hegemonik gazetecilik anlayışı ve pratiğini anlatıyor. Hak haberciliği olarak da anılan Barış Gazeteciliği, medyanın haber diline ilişkin farkındalık kazandırırken, aslında olması gerekene dair vurgu yaparak bugün de medyanın söylemlerine yönelik tercihlerini gözler önüne sermesi bakımından önem teşkil ediyor.

Yer: YDÜ İletişim Fakültesi Derslik 22
Saat: 13:00