YDÜ İlahiyat Fakültesi Yeni Binasında Eğitime Başladı
Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2016, 14:44
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 10:43

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ilk mezunların verdikten hemen sonra 2015-2016 eğitim öğretim yılının Bahar Döneminde daha önce Denizcilik Fakültesi olarak hizmet veren yeni binasında eğitime devam edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK , Kıbrıs’ın ilk İlahiyat Fakültesi olan Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Yaklaşık 500 öğrencisi ile eğitimlerine periyodik olarak devam eden ve neredeyse gelenekselleşen etkinlikler yeni binada devam edecek dedi.

Prof.Çapak, Fakültede yaklaşık 3 yıldır Mesnevi Seminerleri ve Musiki programlarının yansıra Çarşamba Konferansları düzenlenmekte olduğunu belirterek,  Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük’ün sunumuyla gerçekleştirilen Mesnevi Seminerleri ile Prof. Dr. A. Hakkı Turabi’nin şefliğinde yürütülen programlar artık Fakültenin Mavi Salonunda olacak. Ayrıca her hafta farklı konu ve konukların yer aldığı Çarşamba konferansları devam edecek.

Bahar Döneminin İlk Mesnevi Programı 17 Şubat'ta
Açıklamada, 17 Şubat’ta gerçekleştirilecek dönemin ilk Mesnevi programının ardından her hafta gerçekleştirilen konferans ve panellerden ayrıca  Fakülte de bir çalıştay gerçekleştirileceği vurgulandı. “Cahiliye Araplarının Ahiret Anlayışı” başlıklı çalıştay konunun uzmanları tarafından  ilgili sunumları ile gerçekleşecek.