YDÜ Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahi Çalıştayı Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 24 Aralık 2015, 15:26
Son Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 11:02

Yakın Doğu Üniversitesi Sürekli Tıp Eğitimi Etkinlikleri kapsamında Beyin ve Sinir Cerrahi çalıştayı düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “beyin fırtınası” başlığında gerçekleşen çalıştaya Türkiye’den gelen dört Beyin Cerrahi Profesörü öğrencilere ve hekimlere farklı konularda beyin fırtınası şeklinde sunumlar yaptılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey’in açılış konuşmasının ardından, ilk olarak Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr Ferhat Harman tarafından Kuzey Kıbrıs’ta Nöroşirurjinin tarihi ve gelişimi anlatıldı.

Ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Arslantaş “Kim bu insanlar? Beyin Cerrahları” isimli espritüel bir sunum yaptı. Ayrıca ilgi alanı olan tümör genetiği ile ilgili  “Nöroşirurjide Tümör ve Genetik” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Ardından SCI kapsamında yüksek impact faktörlü bir dergi olan World Neurosurgery dergisinin editörü olan Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Sait Naderi “Bilimsel yazılar neden geri döner?” başlıklı tüm öğrenci ve akademisyenlere hitap eden oldukça faydalı bir sunum gerçekleştirdi.

İstanbul Adli Tıp kurumunda uzun süre danışman olarak görev almış ve halen hekimlerle ilgili birçok davada bilirkişi olarak görev yapan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Hancı ise “Hekimin yasal sorumlulukları” isimli sunumu gerçekleştirdi.

Son olarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı ve Nörolojik Bilimler Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu tarafından “Nörotravma ve dejenerasyon” isimli sunum yapıldı. Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin çok faydalı bulduğu ve birçok yeni bilgiler edindiği toplantı Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan Kuzey'in 21 Aralık 1963 olaylarında (Kanlı Noel) bu topraklar için canını vermiş aziz Şehitlerimiz için saygıya davet eden  kapanış ve teşekkür konuşması ile sona erdi.