Eklenme Tarihi: 08 Haziran 2016, 13:29
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 13:39

Kan Bağışı Kampanyası ile Hayat Kurtaralım

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin Bugün Düzenlediği Basın Toplantısında, Thalassaemia Derneği Yararına Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendiği Açıklandı. 10–19 Haziran Tarihleri Arasında, 40. KKTC Uluslararası Fuarı’nda ve 24 Haziran – 3 Temmuz Tarihleri Arasında ise 38. Güzelyurt Portakal Festival’inde Kurulacak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Tanıtım Standlarında, Gönüllü Kan Bağışçıları, Thalassaemia Derneği için Kan Bağışında Bulunabilecekler. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim ERKMAN, Thalassaemialılar Adına Yapılacak Bu Etkinliğe, Tüm Halkın Desteğini Beklediğini Belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, basın toplantısında, Başhekim Dr. Sevim ERKMEN, YDÜ Hastanesi İşletme Direktörü Özgü BAYRAKTAR ve Thalassaemia Derneği Başkanı Derya GÜVEN hazır bulundu.

YDÜ Hastanesi Direktörü Özgü BAYRAKTAR, amaçlananın, toplumdaki kan bağışı duyarlılığını artırmak, gönüllü kan bağışı bilincinin oluşmasına yardımcı olmak ve Thalassaemialı hastalarının kan ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

YDÜ Hastanesi ve Thalassaemia Derneği İşbirliğiyle Kan Bağışı Kampanyası

Başhekim Dr. Sevim ERKMEN ise erişkin bir insanın vücudunda yaklaşık 5-6 lt. kan bulunduğuna, kan bağışı sırasında alınan kanın ise sadece 450 mlt. olduğuna ve 18-65 yaş arası sağlıklı kişilerin, yılda 2-3 kez kan verebileceğine dikkat çekti. Kan bağışında bulunacak vatandaşların, dolaylı olarak sağlık muayenesinden geçmiş olacağını, kan gruplarının teyit edileceğini, bulaşıcı hastalık tetkiklerinin yapılıp, fiziken ve ruhen rahatlamış bireyler olacağını ifade Dr. Sevim ERKMEN, duyarlı vatandaşlarımıza Thalassaemialılar adına başlatılan bu kampanyaya destek verme çağrısında bulundu.

Thalassaemia Derneği Başkanı Derya GÜVEN'de konuşmasında, derneğe üye 150 Thalassaemialı bulunduğunu, bu üyelerin üç haftada bir iki ünitelik kana ihtiyaç duyduğunu ve aktif kan aldıklarını ifade etti. Derneğin sorunlarına da dikkat çeken Derya Güven, kan bulma, gecikmeli gelen ilaçlar ve istihdam konuları ile mücadele ettiklerini belirtti. Kan ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayan bu tür etkinlikler düzenlemenin önemine de dikkat çeken Derya GÜVEN, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek herkesi kan bağışına davet etti.