YDÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Lisans Öğrencilerinin Uluslararası Kongrede Büyük Başarısı
Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 16:51
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 16:23
Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksekokulu Lisans Öğrencilerinin Uluslararası Kongrede Büyük Başarısı

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerinin katıldığı Bilimsel Kongreye YDÜ Lisans Öğrencileri Damgasını Vurdu

Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) İstanbul Haliç Üniversitesinin ev sahipliğinde "9. Uluslararası Katılımlı Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi"'nde temsil edildi.

Kongreye Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) lisans öğrencileri Barış FİLİZ ve Fatih Kerem ÖZKAN katılarak temsil ettiler.

Kongre'de, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin AHMEDOV'un danışmanlığında hazırlanan bir poster sunumu gerçekleştirildi. Sunumda fitnesin önemli parametrelerinden biri olan dayanıklılık performansı seviyesinin gün içinde değişip-değişmediği irdelendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şahin AHMEDOV; "bilindiği üzere, vücudun bazı parametreleri gün içerisinde sirkadiyen ismi altında tanımlanan belli değişikliklere uğramaktadır. Literatür kaynakların bir kısmı böyle bir değişikliğin performansa da yansıtılabilineceğini savunmaktadır. Söz konusu durumun bilimsel değerlendirilmesi için, Yakın Doğu Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Barış FİLİZ, Ragıp ÖZ ve Fatih Kerem ÖZKAN dayanıklılık performansının incelenmesini 6. dk Harvard Step Testin uygulamasıyla sağlamışlardır." dedi.

Araştırmaya seçilen 26 katılımcıya 3 gün arayla 2 kez harvard step testi uygulandığı belirtilen açıklamada, alınan sonuçların istatistiksel değerlendirmesinde veriler arasında bir farkın saptanmamasıyla fiziksel dayanıklılığın gün içinde önemli ölçüde değişmediğinin kanaatına varıldığı belirtildi. Kongrede çalışmanın poster sunumunu yapan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencisi Barış FİLİZ, Marmara, Haliç, Hacettepe ve İstanbul Üniversitelerinin öğretim üyelerinden oluşan Organizasyon Komitesi üyelerine konuyla ilgili bilgiler verdi.

Komite üyeleri böyle organizasyonlarda bilimsel çalışmalar çoğunlukla yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim gören kişilerin iştirak ettiğini vurgulayarak Yakın Doğu Üniversitesi lisans öğrencilerin bu anlamda bir fark oluşturduklarını ve bunun öğrencilerin akademik çalışmaları için güzel bir örnek teşkil ettiğini dile getirdiler.

Bilimsel çalışmanın lisans eğitimi gören öğrenciler tarafından sunulabilmesi onların gelecekteki akademik çalışmaları açısından çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Kongre komite üyeleri sunumu gerçekleştiren YDÜ Lisans Öğrencileri Barış FİLİZ ve Fatih Kerem ÖZKAN'ı tebrik ederek kutladılar.