Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Bir Milyon Küresel Kateter Prevalans Çalışmasına Katıldı

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2015, Pazar, 11:18
Son düzenleme: 22 Kasım 2015, Pazar, 11:18
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi  Bir Milyon Küresel Kateter Prevalans Çalışmasına Katıldı

Avustralya’da Gillian Ray Barruel tarafından planlanan Bir Milyon Küresel Kateter Prevalans Çalışması için Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi (www.neareasthospital.com) katkı sağladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde planlanan çalışmanın veri toplama aşaması geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Kıbrıs genelinde bu çalışmaya katılan tek hastane YDÜ hastanesi oldu. Araştırmaya dünya genelinde 15 farklı dil konuşulan 50 ülke ve 410 hastane katıldı. Araştırmanın ilk verileri 2016 yılının nisan ayında Australian Vascular Access Society konferansında Avustralya, Brisbane’nde ve haziran ayında Portekiz, Lizbon’da World Congress for Vascular Access ‘de sunulacaktır. İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD’dan Doç.Dr. Kaya Süer ve İnfeksiyon Kontrol Komitesi’nden Uzman Hemşire Dilek Baytaş’ın katılımcı olduğu bu çalışmaya hastanemiz verileri haziran ayının sonunda gönderildi.

Katılımcılara gönderilen sertifikalar YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ tarafından Gillian Ray Barruel adına takdim edildi.