Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı RoboCup 2019’ Dünya Kupasında İkinci Maçında Japonya’nın National Institute of Technology takımını Mağlup Etti.
Eklenme Tarihi: 06 Temmuz 2019, 15:00
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 09:59

Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı, Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen RoboCup 2019 Robotlararası Futbol Dünya Kupası üçüncü maçında Japonya’nın National Institute of Technology takımını mağlup ederek mücadele ettiği B grubunda ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı maç öncesi yaptığı antrenmanda, maç sahasının halısında yaşanan yıpranmalardan dolayı değişen kuvvetlerin hesaplarını yaparak yapay zekanın robotların kontrolünü yapan algoritmaların ince ayarlamalarını yaptı.

Turnuva öncesi hazırlık maçı yapıp 4-1 kazandığı Japonya’dan National Institute of Technology ile karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı, maçın ilk yarısında oldukça atak bir futbol sergileyerek bulduğu iki gol ilk devreyi 2-0 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.

Maçın ikinci yarısında daha defansif bir oyun anlayışı ile sahaya çıkan Yakın Doğu Üniversitesi Robot futbol takımı, ikinci yarıda kalesinde gördüğü golle maçı 2-1 kazandı. Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı, yediği bu golle oynadığı son 8 resmi Dünya Kupası maçında ilk defa gol yemiş oldu.

Maç sonrası iki antrenman daha gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol takımı, antrenmanlarda pas ve şut çalışması yaparak, bir sonra oynayacakları Kanada University of British Columbia maçın hazırlıklarına devam etti.