Yakın Doğu Üniversitesi Öğrt. Üy. Yrd. Doç. Dr. Umut AKÇIL Paraşütte Dünya İkincisi
Eklenme Tarihi: 21 Şubat 2017, 14:40
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 10:19

Litvanya'nın Trakai kentinde düzenlenen FAI (international air sports federasyonu) Litvanya Uluslararası Yamaç paraşütü Hedef Şampiyonasında favori olarak gösterilen ve dünya sıralamasında ilk 25 içerisinde bulunan İngiliz, Amerikan ve ev sahibi Litvanyalı sporcuları geride bırakarak büyük bir başarıya imza atan KKTC Milli Takımı Sporcularımız 1.'lik ve 2.'lik elde etti..

Yakın Doğu Üniversitesi Sporcusu Yrd. Doç. Dr. Umut AKÇIL Dünya 2'ncisi

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, KKTC Milli Takımı olarak 3'üncülük, ferdi klasmanda ise Yakın Doğu Üniversitesi takımından Yrd. Doç. Dr. Umut AKÇIL dünya 2'nciliğini elde ettiği belirtildi.

İlk iki gün yapılan resmi antrenman uçuşlarının ardından başlayan yarışma 5 gün boyunca zorlu hava koşullarında 10 round uçuş yapılarak tamamlandı. 10 round sonunda çok çekişmeli geçen yarışmada son ana kadar zirveden kopmayan KKTC Hava Sporlar Federasyonu Milli Takım Sporcularından Cemal DİREKÇİ 1.'ci, YDÜ 'lü sporcumuz Umut AKÇIL ise 2.'lik elde etti.

Dünya Klasmanında KKTC Takım Olarak 3'üncü Bireysel Olarak 1. Ve 2'ncilikleri Aldı

Donmuş gölün Üzerinde -10 dereceyi bulan hava koşullarında gerçekleşen yarışmada milli takımımız, ferdi klasmandaki 1.'lik ve 2.'lik yanısıra takım halinde de ilk üçe girmeyi başardılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Sporcusu Umut Akçıl Dünya Sıralamasında İlk 100'e Girdi

Milli takımda buluna Yakın Doğu Üniversitesi Milli Sporcusu Yrd. Doç. Dr. Umut AKÇIL çok az puanla 2.lik elde ederek gümüş madalya aldı. Bu yılın ilk uluslararası yarışmasında bu denli büyük bir başarıya imza atan sporcularımızdan Umut AKÇIL Dünya ve Avrupa sıralamasında ilk 100'e girerek büyük bir yükseliş göstermiştir. Umut AKÇIL Türk Sporcular arasında ise geçen yıldan beridir 100 sporcu içerisinde 1.sırada yer almayı sürdürüyor.

Hedef Estonya Uluslararası Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası

Milli takım sporcularımızdan Görkem BULUÇ, Cemal DİREKÇİ ve Yrd. Doç. Dr. Umut AKÇIL 23-26 Şubat 2017 tarihlerinde Estonya'da düzenlenecek uluslararası yamaç paraşütü hedef şampiyonasına katılarak ülkemizi temsil edecekler.