Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Uluslararası Uygur Araştırmaları Dergisinde Hakemlik Yaptı…
Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2019, 19:28
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 09:35

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyesi Doç Dr. Burak Gökbulut, Sosyal Bilimler alanında önemli bir yeri olan Uluslararası Uygur Araştırmaları dergisinde hakemlik yaptı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından Haziran ve Aralık aylarında yılda iki sayı olmak üzere yayımlanan ve Arastirmax, Erihplus, Asos, Info Base Index, MIAR, Sparch Indexing, MLA, I2OR, Türk Eğitim İndeksi, Ideal Online, Sobiad gibi uluslararası veri tabanları ve indeksler tarafından taranan Uluslararası Uygur Araştırmaları dergisinin kütüphanelere ve uluslararası indeks kurumlarına gönderildiği belirtildi.

Doç Dr. Burak Gökbulut açıklamasında, “Uygur Türklerinin kültürel zenginliklerini bilimsel ölçütler içerisinde ortaya koymak ve Uygurlarla ilgili uluslararası düzeyde yapılan bilimsel çalışmaları kamuoyuna duyurmak adına çok önemli bir işlevi yerine getiren dergide diğer Türk boyları (Kazak, Kırgız, Özbek vb.) ile ilgili bilimsel makaleler, derlemeler, kitap tanıtım yazıları ve aktarmalar da yayınlanıyor” dedi.