Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünün Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerine Yönelik Gerçekleştireceği Yetenek Sınavı 20-21 Haziran Tarihlerinde Gerçekleşecek
Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2022, 14:00

Sınava hazırlanmak isteyen öğrenciler, 13-17 Haziran tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği öğretim elemanları tarafından ücretsiz olarak verilecek hazırlık kursuna katılabilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği’nin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik düzenleyeceği yetenek sınavı, 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak. YÖK ve YÖDAK onaylı programda eğitim almak isteyen KKTC ve Türkiye vatandaşları için yetenek sınavları, 20 Haziran Pazartesi günü çevrimiçi; 21 Haziran Salı günü saat 10:00’da ise yüz yüze olarak yapılacak.

Sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını Yakın Doğu Üniversitesi ve temsilciliklerine yapabilecekleri gibi online ve telefonla da gerçekleştirebilecekler. Adaylar [email protected] adresine mail göndererek ya da +90 392 223 64 64/5168 numaralı telefon ve +90 533 854 43 08 WhatsApp mesaj hattı ile de ön kayıt yaptırabilecekler.

Başvuru koşulları ve sınavların içeriği açıklandı
Yüz yüze bölümü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Bölümü Orkestra Sınıfı’nda yapılacak olan sınavın başvuru koşulları ve içeriği de açıklandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Lisans Programına başvuru yapacak KKTC vatandaşı öğrencilerin Yakın Doğu Üniversitesi giriş sınavından geçer puan almaları; Türkiye vatandaşı adayların ise TYT sınav sonuçlarına göre 800 bin barajı içerisinde olmaları gerekiyor.

Sınavın içeriği; tek ses, çift ses, üç ses, dört ses, aralık ve akor tekrarı, tonal/makamsal ezgi, ritim tekrarı, İstiklal Marşı’nın söylenmesi, öğrencinin kendi hazırladığı bir şarkı veya türküyü seslendirmesi, öğrencinin kendi enstrümanı ile çalacağı bir eser ve mülakattan oluşuyor.

Yüksek lisans ve doktora için yapılacak yetenek sınavı ise müzik eğitimi ve müzik teorisi ile ilgili yazılı sınav, sözlü mülakat ve enstrüman sınavından oluşuyor. Enstrüman sınavında, öğrencinin kendi enstrümanı ile bir etüd ve bir eser çalması gerekiyor.

Yetenek sınavına başvuran öğrencilerin, başvuru maillerinde Adı-Soyadı, Mezun Olduğu Okul/Şehir, Telefon Numarası ve e-mail adresi bilgilerinin yer alması gerekiyor. Ayrıca aday öğrencilerin, sınava yüz yüze veya online girme taleplerini de ön kayıt başvurusunda bildirmeleri gerekiyor.

Yetenek sınavlarına ücretsiz hazırlık kursu
Düzenlenecek yetenek sınavları için Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği öğretim elemanları tarafından ücretsiz kurs da düzenlenecek. Kurs kapsamında, 13-17 Haziran 2022 tarihleri arasında her gün 10:00-13:00 saatleri arasında; çalgı, teori, şan ve işitme eğitimi konularında dersler verilecek. Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı stüdyolarında gerçekleşecek ücretsiz kursa; [email protected] adresine mail göndererek veya +90 533 854 43 08 WhatsApp mesaj hattından başvuru yapmak mümkün.

Düzenlenen hazırlık kursu aynı zamanda farklı kurumların müzik öğretmenliği bölümleri, konservatuvarlar, müzik bölümleri sınavlarına hazırlanmak isteyen tüm öğrencilere de açık olacak.