Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Bilkent Keman Günleri’ne Katıldı
Eklenme Tarihi: 18 Şubat 2016, 11:59
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 10:22

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Bilkent Keman Günleri’ne Katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, YDÜ Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nce 2.’si düzenlenen Bilkent Keman Günleri’nde temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsilen Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu, viyola öğretim görevlisi Uzm. Sinem Sadrazam ve 8 keman, 2 viyola öğrencisi etkinlikte  ‘aktif katılımcı’ olarak yer aldılar.

Büyük Türk kemancısı ve devlet sanatçısı Ayla Erduran adına düzenlenen etkinlikte dünyaca ünlü solist keman eğitimcileri Mincho Minchev, İtzhak Rashkovsky, Lutsia İbragimova, Cihat Aşkın, İldiko Moog, Ellen Jevvet, Gülen Ege Serter, Şeniz Aybuluş, Şenol Aydın, Rasim Bağırov, Bahar Kutay, Feruza Abdullaeva, Adilhoca Aziz ve Muhammedjan Turdiev ustalık sınıfları gerçekleştirdiler.

Türkiye’nin seçkin konservatuvarlarıyla beraber Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı da etkinlikte temsil edildi.

Koordinatör Muhammedjan Turdiev, sanat müziğinin halka sevdirilip benimsetilmesinde en önemli görevlerden birinin geleceğin müzik öğretmenlerine düştüğünü belirtti.  Sanatçının halka ulaşabilmesinde kilit noktada bulunan müzik öğretmenlerinin iyi yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.  Bu bağlamda Yakın Doğu Üniversitesi'nin katılımını önemli bulduğunu, işbirliğinin sürmesi temennilerini dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu ise, henüz üçüncü yılında bulunan YDÜ Müzik Öğretmenliği’nin Türkiye’nin  seçkin konservatuvarlarının buluştuğu Bilkent Keman Günleri’nde temsil edilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu belirtti.  YDÜ öğrencisi müzik öğretmenliği adaylarının, dünyaca ünlü seçkin keman eğitimcilerinden ders almaları, masterclass izlemeleri, genç virtüözlerin performanslarına tanık olmaları ve buradaki çalışma temposu ve düzeyinin farkına varmalarının onları kısa sürede oldukça değiştirdiğini gözlemlediğini belirten Nalbantoğu, YDÜ öğrencilerinin finalde Bilkent Senfoni Orkestrası’nın da düzenli konserler verdiği BSSF Sahnesinde yer almalarının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Nalbantoğlu, daveti gerçekleştiren Muhammedjan Turdiev’e, Bilkent MSSF Dekanı Yrd. Doç. Kağan Korad’a ve etkinliğe katılmalarını destekleyen başta YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr.İrfan S. Günsel ile öğrenci velilerine teşekkürlerini iletti.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı ile katılımcı konservatuvar eğitimcileri arasında önemli bağlantıların kurulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu, kısa ve orta vadede ortak etkinliklerin YDÜ katkılarıyla yapılacağını ve çalışmaların sürdüğünü müjdeledi.