Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrt. Üyesi Doç. Dr. Zihni Turkan, ICBMC 2020 Bilimsel Teknik Komitesi’ne Seçildi
Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2020, 12:10
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 15:47

Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrt. Üyesi Doç. Dr. Zihni Turkan, "5. Uluslararası Bina Malzemeleri ve Yapı Konferansı" (ICBMC 2020) Bilimsel Teknik Komitesi'ne Seçildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Bina Malzemeleri ve Yapı Konferansı'nın (ICBMC 2020), çeşitli ülkelerden 26 akademisyenden oluşan Bilimsel Teknik Komitesi'ne, Kıbrıs'tan Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zihni Turkan, "Near East University, Cyprus" adresi le seçildi.

Danışman Başkanlığını, Singapur Ulusal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tan Kiang Hwee ve Konferans Başkanlığını, Tokyo Bilim Üniversitesi'nden Prof. Dr. Umemura Kazuo'nun yürüttüğü Uluslararası Konferansın açılışında; Prof. Dr. Kyoung Sun Moon (Yale University, USA), Prof. Dr. Nuno Dinis Cortiços (Lisbon University, Portugal) ve Prof. Dr. Ho Chee Cheong (Tunku Abdul Rahman University, Malaysia) davetli konuşmacı olarak birer konuşma yapacaklar.

Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrt. Üyesi Doç. Dr. Zihni Turkan konferansa ilişkin açıklamalarda bulunarak, yapı sektöründe kullanılan malzemeler konusunda araştırma ve geliştirmenin yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerindeki bilimsel araştırmacılar, mühendisler, öğrenciler ve uygulamacılar arasındaki bilimsel bilgi alış-verişini sağlamayı ve deneyimleri paylaşmayı amaçlayan konferansta; “Mimarlık ve Kentsel Planlama - İnşaat ve Strüktür Mühendisliği - Malzeme Bilimi ve Mühendisliği - Malzeme Özellikleri, Ölçme Yöntemleri ve Uygulamaları - Malzeme Üretimi ve İşletme” ana başlıklardaki konuları içeren bilimsel bildirilerin sunulacağını belirtti.