Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı Ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öncülüğünde KKTC’de İlk Kez “Uluslararası Mesleki Eğitim Günleri” Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2022, 14:53
Son Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2022, 16:48

Yakın Doğu Üniversitesi Meslek Yüksek okulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ev sahipliği ve PROACADEMY iş birliğinde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki profesyonellere ve alan öğrencilerine yönelik uluslararası mesleki eğitim günleri düzenlendi. Üç gün süren eğitimler Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mesleki eğitim günlerinde, yurt içi ve yurt dışından toplam 20 konuda 20 eğitimci sunum gerçekleştirdi.

Konunun uzmanları tarafından uygulama teknikleri ve eğitimleri verildi
Uluslararası eğitim günlerine katılan akademisyen, estetisyen, diyetisyen, holistik beslenme uzmanı, yönetim danışmanı ve eğitim uzmanları tarafından cilt dostu besinler, dermokozmetik uygulamalarda komplikasyonlar, yeni nesil kolajenlerin saç ve cilt üzerinde etkileri, akne tedavisinde probiyotik desteği, cold plasma uygulama protokolleri, pigmentoloji, bakımlarda konsültasyonun önemi, kalıcı makyaj & kaş tasarım uygulamaları, sonuç odaklı lazer, epilasyon, dolgu-botoks uygulamaları sonrası cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler gibi pek çok konu ele alındı. Ayrıca ipek kirpik, jel tırnak, dudak renklendirme ve saç tasarımları ile ilgili uygulamalar da yapıldı.

Yrd. Doç. Dr. Yeşim Üstün Aksoy: “Sektör çalışanları ve öğrenciler en son ürün ve yöntemleri inceleyip kendilerini geliştirme fırsatı yakaladılar.”
Düzenlenen eğitim günlerine başkanlık eden Yakın Doğu Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Üstün Aksoy, düzenledikleri eğitimlerle sektördeki güzellik uzmanları, kuaförler ve öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aksoy, “Eğitim programımızla sektör profesyonelleri ve öğrencilerimiz, dünyadaki yeni nesil güzellik teknolojilerini ve uygulamalarını yakından tanıyıp kendilerini geliştirme fırsatı yakaladılar” ifadesini kullandı.