Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. GÜNSEL’e “Fahri Doktora” Ünvanı Verildi
Eklenme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 13:27
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 10:46
Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Günsel’e "Fahri Doktora" Ünvanı Verildi

- Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Senatosu, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. GÜNSEL’e "fahri doktora" ünvanı verdi.

Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. GÜNSEL, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin M. Sadıkoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Törende konuşma yapan Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, “Ardahan Üniversitesi senatosu tarafından Dr. Suat I. GÜNSEL’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin dünyada bir yüksek öğretim ilkesi ile markalaşması ve ambargoların eğitim yoluyla aşılmasında göstermiş olduğu üstün gayret ve elde etmiş olduğu önemli başarılardan dolayı fahri doktora ünvanı vermeyi kararlaştırmıştır” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. GÜNSEL ise törende yaptığı konuşmada, “Öyle bir onur ki bunu taşımak hakikaten zor, öyle bir şey desem ki bir üniversite kurmaktan daha zor. Bunu ben Kıbrıs’ımızın ve Türkiye’mizin bir bütünlüğü olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

“Ülkenizin Tarihini Siz Yazınız, İzin Vermeyin Başkaları Yazsın”

Gençlere, “Siz değerli öğrencilerden de yürekten şunu istiyorum? Ülkenizin tarihini siz yazınız, izin vermeyin başkaları yazsın” diyerek seslenen GÜNSEL, şöyle devam etti:

“Kıbrıs ve Türkiye bir bütünlük olması halinde ancak Kıbrıs’ımız ki her bir gemiye benziyor? Rüzgar estiğinde, fırtına olduğunda yerinden hareket etmeme şansı ancak Türkiye’siyle bütünlüğü halinde bu mümkündür. Eğer kökleşebilirseniz ve Türkiye ile bütünleşebilirseniz ancak o zaman sizi gelen rüzgârlar götürmemiş olur. Ve bunun tek yolunun ancak bir Ada’da üniversite olabileceğini kanaatine vardım ve yola böyle başladım. Yaptığım hiçbir şeyle övünmedim, yapmadığım şeylerle övündüm. Bütün çabalarım sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye bütünlüğü için bu gayretleri gösterdim.

Özet olarak yüreğim derki kökleşmek istiyorum, yüreğim derki Türkiye’m ile bütünlüklü olmak istiyorum. Ve ben yaptıklarımla değil yapmadıklarımla övünürüm. Siz değerli öğrencilerden de yürekten şunu istiyorum? Ülkenizin tarihini siz yazınız, izin vermeyin başkaları yazsın. Hiçbir zaman rüyalarınız diz üstü bilgisayar kadar olmasın, süper bilgisayarın çözebileceği kadar rüyalarınız olsun. Ve benim düşündüğüm gibi yaptıklarınızla değil yapmadıklarınızla övünün” şeklinde konuştu.

Dr. Suat İ. GÜNSEL’in, konuşmasının ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz tarafından Dr. Suat İ. GÜNSEL’e cübbesi giydirildi ve "fahri doktora" ünvanını takdim etti.

Fahri doktora töreni sonrasında Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan “Karma Resim Sergisi ve Bahar Konseri” programları gerçekleştirildi.

Haberin Videosu