Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. GÜNSEL KÜNİB’de Konuştu
Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 12:42
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 09:15
Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Günsel KÜNİB'de Konuştu

Dr. Suat İ. GÜNSEL; Kafkasya Coğrafyasında Üniversitelerimizin Birliği Evrensel Bir Nitelik Kazanmıştır.

-Kafkasya Üniversiteler Birliği, Dünya-Birleşmiş Milletler Ve Avrupa Üniversiteler Birliği Gelişme Kaydedecek Potansiyele Sahiptir

-Kafkasya Üniversiteler Birliği 6.Olağan Kongresi Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te Yapıldı.

Kafkasya üniversiteler Birliği (KÜNİB) VI. Olağan kongresi, Kırgız- Türk Manas Üniversitesi ev sahipliğinde yüzden fazla üye üniversiteler rektörlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kongreye YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ ile birlikte, Türkiye, Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Nahçivan ve KKTC'den Yakın Doğu Üniversitesi katılarak geleceğin bilimsel, teknoloji açıdan karşılıklı işbirliği üzerine vurgu yapıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Bişkek'in Manas üniversitesinde gerçekleştirilen kongrede, YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ başta olmak üzere seçilmiş üniversitelerin rektörleri akademik alanda işbirliğinin niceliği ve niteliği hakkında sunum yaparak artık üniversiteler arası işbirliğinin bir kültürel- bilimsel diploması olarak ele alınmasını, dolayısıyla bilim ve akademik uzlaşmayla ülkeler arası diğer alanlarda da pek etki bırakacağı yönünde fikir birliğine vardılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. GÜNSEL, protokol konuşmalarında yer alarak KKTC'de YDÜ'ün akademik faaliyetleri sürdürmesiyle çeşitli dallarda eğitim verildiğini, geniş çaplı uluslararası akademik işbirliğine önem verdiğini, bu bağlamda gerek Türkiye gerekse diğer ülkelerin önde gelen üniversiteleriyle işbirliği protokolleri çerçevesinde geleceğe yönelik vizyonunu anlattı.

Dr. GÜNSEL; "Benim Üniversite kurma temel sebebim Kıbrıs Türkü ile Türkiye Bütünlüğünü sağlamaktı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda Türkiye ve Kıbrıs Bütünlüğünü görebiliyoruz. Bu bağlamda coğrafyanın var olan birliğini koruyacak , güçlendirecek ve bütünlüğünü daim kılacak en büyük enstrüman'ın Kafkasya Üniversiteler Birliği olacağına inanıyorum. Çünkü Kafkasya Coğrafyasında Üniversitelerimizin birliği evrensel bir nitelik kazanmıştır. Amacımız dil, kültür, sanat, tarih, eğitim ve sağlıkta geldiğimiz noktayı değerlendirmek ve gelecekteki hedeflerimizi belirlemektir. Şüphesiz her tür ortak programlar, bilgi birikimleri, ortak projeler önem taşımaktadır. Bu bakımdan Üniversitelerarası projelerin, araştırmaların, yayınların, öğrenci ve öğretim değişimlerinin özel önemi vardır. Kafkasya Üniversiteler Birliği, Dünya-Birleşmiş Milletler ve Avrupa Üniversiteler Birliği gelişme kaydedecek potansiyele sahiptir" dedi.

Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ, KÜNİB başkanı olarak konuşmasını eğitimdeki mücadeleyi ele alarak insanların başkalarıyla mücadelede başarılı olabildiğini olasılığına değinerek kendisi ile şavaşırken hiçbir şekilde kazanamayacağının üzerinde durdu.

Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı, Prof. Dr. Yekta SARAÇ ise dünyanın hızlı bir şekilde geliştiğine işaret ederek dünyanın ve insanların kaderini belirlemiş olan en önemli unsurlardan biri olan niyet, mahiyet niteliğini saydı.

Prof. SARAÇ: "Kafkasya Üniversiteler Birliği,bölgesel anlamda üniversitelerimizin gücünü, imkanlarını ve geleceğe yönelik umutlarını birleştirme çabasının bir ürünüdür. Geleceği kuracak gençliği, mahiyetini ve niyetini üniversitelerin belirlediği ortak platformlarda buluşturmak, onları daha huzurlu bir bölge ve dünya için hazırlamak, yetiştirmek, bilimin aydınlığında ortak bir geleceği inşa etmek YÖK'ün de en önemli amaçlarından birisidir."

Açılış konuşmalarının ardından Dr. GÜNSEL Sırasıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ'a, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ'a ve Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin BALCI'ya birer Kıbrıs El işi olan Lefkara hediye etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. GÜNSEL'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU ile YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin TURAN eşlik ediyor...

Haberin Videosu