Yakın Doğu Üniversitesi Kore’de “Dünya Geosentetikler Konferansı”na Katıldı…
Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2018, 16:24
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 13:26

Yakın Doğu Üniversitesi Deprem ve Zemin Araştırma ve Değerlendirme Merkezi Müdürü ile Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cavit Atalar, Kore’de gerçekleştirilen 11. Dünya Geosentetikler Konferansı’na davetli oturum başkanı olarak katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 66 ülkeden 1239 kişinin katıldığı ve 451 bildirinin sunulduğu konferansa, KKTC'den Prof. Dr. Cavit Atalar, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği ana bilim dalında kitabı en fazla okutulan Prof.Dr. Braja Das ile Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Birliği Asya Başkanı Prof.Dr. Eun Chul Shin ile birlikte hazırladıkları “Geogrid ve Beton Kazık Temellerle Desteklenen Yumuşak Kil Üzerinde Bulunan Dolgunun Davranışı” isimli bildiriyi sundu.

Prof. Dr. Atalar bildiride, yumuşak killi zeminler üzerine inşa edilecek bina, tank, duvar gibi yapıların aşırı oturmalarının önüne geçmek için zemin güçlendirilmesi için yapılan pilot saha deneyinin sonuçları anlatıldığını, deneyde düşük likit limit değerleri bulunan kil zeminin kullanıldığını belirtti. Geogrid ve beton kazık temel kullanılarak yapılan zemin güçlendirmesi ile yüzde altmış oturmaların azaldığının görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Cavit Atalar, konferansın son gününde yapılan Uluslararası Geosentetikler Birliği genel kuruluna da katıldı.