Yakın Doğu Üniversitesi KAM’18 Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi’nde Temsil Edildi…
Eklenme Tarihi: 08 Aralık 2018, 11:13
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 09:20

Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilgi Yönetimi Bölüm Başkanı ve Bilgi Yönetimi Araştırmaları Merkezi (BİYAMER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sağsan, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar genel müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen KAM'18 Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsil etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Antalya/Belekte ‘Ulusal Bilgi Politikası’ ana teması ile gerçekleştirilen kongreye, bilim ve yürütme kurulları üyesi olarak davetli katılan Prof. Dr. Mustafa Sağsan,  “Kurumsal Bilgi Politikası, Mevzuatı, Altyapısı ve Envanteri” başlıklı oturuma başkanlık yaptı.

Oturumda, TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkan Yardımcısı, TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanı, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı, ve Müzeciler Derneği Başkanı, kurumlarına ilişkin tanıtıcı ve tanımlayıcı sunumlar gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Mustafa Sağsan; "Bilgi ve Enformasyon Kelimeleri Arasında Derin Anlam Farklılığı Bulunuyor..."
2001 yılında Türkiye’de ilk kez ulusal enformasyon politikası yüksek lisans tezini yazan Prof. Dr. Sağsan konuşmasında, kongre’nin yeni bir başlangıç olarak kamusal enformasyonun  politik düzeydeki yönetimi için çok verimli ve faydalı olduğu, bu bağlamda ulusal enformasyon politikasının oluşumu için kamu kurumları arasında acil bir işbirliği platformunun kurulması gerektiği ve kurumların veri ve enformasyon paylaşımı için birlikte çalışabilirliğinin artırılması gerektiği yönünde önerilerde bulundu. Söz konusu bu önerilerin KAM’19 için bir yol haritası niteliği taşımasının önemine değinen Prof. Dr. Sağsan, “bilgi” (knowledge)  ve enformasyon (information) kelimelerinin aralarındaki derin anlam farklılığının bulunduğuna dikkat edilmesi gerektiğine de değindi.