Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç’e Çin’den Uluslararası Jüri Üyeliği Daveti…
Eklenme Tarihi: 22 Eylül 2019, 17:26
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 08:52
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç’e, Çin’de düzenlenen Uluslararası Modern Sanat ve Tasarım Fuarı Yarışmaları Seçici Kurulu’nda yer alması için davet gönderildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden verilen bilgide, Prof. Erdal Aygenç’in, Uluslararası Çağdaş Sanatlar Haftası kapsamında Çin’in Başkenti Pekin’de düzenlenen Uluslararası Modern Sanat ve Tasarım Fuarı Yarışmaları’nda çeşitli ülkelerden alanında uzman eğitmen ve sanatçıların jüri üyeliği yaptığı yarışmada seçici kurul üyeliğine davet edildiği belirtildi. Tasarım ve sanat alanlarında oluşturulan yarışma kategorilerine her yıl birçok ülkeden binlerce profesyonel sanatçı ve tasarımcı katılıyor.

Prof. Aygenç; “Yakın Doğu Üniversitesi’ni Temsil Etmiş Olmaktan Onur Duyuyorum...”
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç, çeşitli ülkelerden alanında uzman eğitmen ve sanatçıların jüri üyeliği yaptığı yarışmada Yakın Doğu Üniversitesini temsil etmiş olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Uluslararası Çağdaş Sanatlar Haftası kapsamında, resim, heykel, grafik, fotoğraf alanlarında yeni yeteneklerin keşfedilip teşvik edilmesine zemin oluşturulduğunu ifade eden Prof. Aygenç, bu jüri temsiliyetinin Yakın Doğu Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sağlamış olacağına inanç belirtti.