Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Akademiada 9 Uluslararası Sanat Akademisi Başlıyor
Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2018, 13:44
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 08:55

Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin gelenekselleşen uluslararası etkinliği AKADEMİADA’nın dokuzuncusu 9 Nisan 2018 Pazartesi günü başlıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne konuyla ilgili açıklama yapan Dekan Vekili Doç. Erdal Aygenç şunları söyledi:

“2009 yılından bu yana fakültemiz tarafından çalışma alanları resim, seramik, heykel, grafik, fotoğraf ve baskı resim olarak belirlenen 'AKADEMİADA Uluslararası Sanat Akademisi', davetli sanatçı ve tasarımcı akademisyenlerin atölye sorumluluğunda sanat ve tasarım öğrencileri ile yapılmıştır. Bu yıl 9. Kez yapılacak olan etkinlik, davet edilen tanınmış akademisyen sanatçılar ile 9-19 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir."

Akademiada 9’un Çalışma Alanı Bu Yıl “Resim” Sanat Dalı Olacak
Yurtdışından davet edilen 9 öğretim elemanı ile 9 gün sürdürülmesi planlanan etkinlikte sanatçı akademisyenler birlikte üretecekler; ortaya konulan eserler 19 Nisan 2018 Perşembe günü sergilenecek ve sanat izleyicileri ile buluşturulacaktır.