Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinin Matematik, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri FEDEK Tarafından Akredite Edildi…
Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2019, 13:27
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 15:13

Yakın Doğu Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesinin beş bölümü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akretide edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinin 2018-2019 döneminde, FEDEK tarafından ilk kez değerlendirmeleri yapılan Matematik, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin FEDEK’in koyduğu kriterlere uygun bulunarak akredite edildiği bildirildi.

Prof. Dr. Özkul: “ Ulusal ve Evrensel Düzeydeki Eğitim Kalitemiz Kanıtlanmış Oldu…”
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, fakülte bölümlerinin eğitim-öğretim kalitesini artırmak için çok zorlu bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade ederek, Türkiye üniversiteleri arasında da sayılı kurumun sahip olduğu bu akreditasyon ile fakültenin akademik ulusal ve evrensel kalite düzeyini kanıtladığını belirtti.

Prof. Dr. Özkul, “Akreditasyonda yenilikçi ve sürekli gelişimi ile alanında önder bir akreditasyon kuruluşu olan FEDEK tarafından akredite edilmemiz fakültemiz adına oldukça olumlu ve sevindirici bir gelişme. Bir yükseköğretim kurumunun güvenirliğini ve tanınmasını sağlayan bir sistem olan akreditasyon sürecinde emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitim-öğretimde kaliteye odaklanan Yakın Doğu Üniversitesinin, araştırma-geliştirme, bilim, teknoloji ile kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla model bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, bilimsel birikimlerini diğer bilim kurumları ve toplum ile paylaşmayı ilke edinen Fen-Edebiyat Fakültesinin bir başarıya daha imza attığını vurguladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin FEDEK’ten alınan akreditasyon ile birlikte uluslararası ve ulusal alanda akreditasyon alınan örgütlere bir yenisini daha eklediğini dile getirdi.