Yakın Doğu Üniversitesi Endokrinoloji Alanında En Aktif ve En Eski Kuruluşu Olan Endocrine Society Toplantısı’nda Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2016, 11:24
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:33

Yakın Doğu Üniversitesi 1-4 Nisan 2016 tarihleri arasında Boston, Massachusetts’te düzenlenen, uluslararası ‘ENDO 2016 - The 98th Endocrine Society’s annual Meeting & Expo’’da başarıyla temsil edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Yrd. Doc. Dr. Neşe Akcan’ın Yakın Doğu Üniversitesi’ni ‘’Congenital Isolated ACTH Deficiency Presented with Recurrent Lower Respiratory Tract Infections: Case Report ‘’ isimli bir vaka sunumu ile temsil ettiği bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Neşe Akcan: “100 Yıllık Endocrine Society’nin 98. Toplantısında ülkemi ve üniversitemi temsil etmiş olmaktan çok mutluyum”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Akcan, böyle önemli bir toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. “Endokrinoloji alanında dünyanın en saygın konferanslarından bir olan “ENDO 2016”da bir vaka sunumu ile ülkemi ve üniversitemi temsil edebilme fırsatım olduğu için son derece mutlu ve gururluyum. Endocrine Society 100 yıllık, 120 farklı ülkeden 17 binden fazla üyesi olan ve endokrinoloji alanında dünyanın en eski ve en aktif kurumu. Böyle prestijli bir kurumun konferansında çalışmamla yer almak beni çok mutlu etti” dedi.

Endocrine Society nedir?
Endocrine Society 1916’da kurulmuş, endokrin ve metabolizma alanındaki uluslararası medikal bir organizasyondur. Tıp doktorları, bilim adamları, araştırmacılar, eğitimciler, derneğin üyelik çoğunluğunu oluşturmaktadır. 100 yaşındaki bu medikal cemiyet, endokrinoloji alanındaki en büyük global üyeli organizasyondur. Milyonlarca insanı etkileyen hormonal bozukluklardan başlıca diyabet, tiroid bozuklukları, obezite, kısırlık, büyüme bozuklukları, uyku bozuklukları ve endokrin kanserler dahil olmak üzere, tüm endokrinoloji alanındaki güncel bilgileri ortak bir uzlaşıda toplamak, tanı ve tedavi yaklaşımlarını standardize etmek, yeni araştırmaları endokrin ile ilgilenen bilim insanlarına tanıtmak derneğin ana hedefidir. Yüzde 40’ı Amerika dışından olmak üzere 120 farklı ülkeden, 17,000 üzerinde üyesi bulunan derneğin, hormonlar ve endokrinoloji alanında araştırma yapmaya adanmış dünyanın en eski, en büyük ve en aktif kurumu olduğu bilinir. Kuruluşundan itibaren, II. Dünya Savaşı nedeniyle iptal edilen 1943 ve 1945 tarihli toplantıları hariç, bu yıl 98.’si düzenlenen ENDO toplantısı Boston, MA, USA’de gerçekleşmiştir.