Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin 2021-2022 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Mezunları, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde Düzenlenen Törenle Kep Attı
Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2022, 16:00

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’den, 2021-2022 eğitim yılı bahar döneminde mezun olan 140 öğrenci Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış birer konuşma yaptı. Mezun olan tüm öğrenciler adına, fakülte birincisi Mohammed Shwan Mohsın Qassab ve fakülte üçüncüsü Dilay Hafızoğlu duygularını paylaştı.

Konuşmaların ardından diplomalarını alan mezunlar, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış eşliğinde Eczacılık yemini ederek ve kep attı.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Kendinize öyle bir misyon edinin ki, dünyayı değiştirin.”
Mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, konuşmasına “Bugün sizlere baktığımda otuz dört yıl öncesine gidiyorum. Ben de sizin şu yaşadığınız heyecanı yaşıyordum. Biliyorum ki, sizler de şu anda gururla hüznü aynı anda yaşıyorsunuz” sözleriyle başladı.

Dünyanın hızlı bir şekilde gelişip, değiştiğini söyleyen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, mezunlara sürekli öğrenmeye açık ve korkusuz olmalarını söyleyerek “Biliyorum ve inanıyorum ki, kendi tecrübelerinizi biriktirecek ve kendi yolunuzu en doğru şekilde kendiniz bulacaksınız. Hayat ve dünya her zaman sizin bir adım önünüzde ilerleyecek. İşte bu yüzden, sizler her zaman açık fikirli, öngörülü, değişen, gelişen, sorgulayan, eleştiren ve eleştiriye açık bireyler olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Her mesleğin kendi içinde zorlukları olduğuna da değinen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Hangi meslekten olursanız olun, birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Belki de pes etme noktalarına geleceksiniz. Her ne olursa olsun, geminizin dümenini asla bırakmayın. Sorunların nedenlerine odaklanmak sizleri bu sorunların birer parçası haline getirir. Sizler sorunu araştırın ve çözüme odaklanın. Kendinize öyle bir misyon edinin ki, dünyayı değiştirin. Kalıpları yıkarak, kendinizle gurur duyacağınız bir dünya kurun” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İhsan Çalış: “Hayatınız boyunca siz de bilim ve sanatı birleştirerek yolunuza devam ettiğiniz taktirde çok güzel sonuçlar elde edebileceğinize eminim.”
Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış, mezuniyet konuşmasına “Bugün siz değerli mezunlarımız için çok özel ve heyecanlı bir gün, aynı duygular bizim için de geçerli. Çünkü biz de bugün burada beş yıllık bir emeğin ürünü olan sizleri mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Eğitimin sadece dersler ve kitaplardan ibaret olmadığını söyleyen Prof. Dr. İhsan Çalış, “Elbette ki, zorluklarla karşılaşacaksınız. Fakat hiç bir zaman korkmayın. Eğitim, yaşam boyunca hayatınızın bir parçası olacak ve sürekli öğrenmeye devam edeceksiniz. Sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız ve eminim siz bunu yapacaksınız” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin sanata ve bilime verdiği önemi dile getiren Prof. Dr. İhsan Çalış, “Ne şanslıyız ki, bilime ve sanata yön veren, her şeyi sanatla ile yoğurarak geliştiren bir kurucumuz var. Sizler de bir o kadar şanslısınız. Eğitim hayatınız boyunca sanatla ve bilimle harmanlanan bir üniversite kampüsünde bulundunuz. Hayatınız boyunca siz de bilim ve sanatı birleştirerek yolunuza devam ettiğiniz taktirde çok güzel sonuçlar elde edebileceğinize eminim. Hepinize mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum” dedi.

Mohammed Shwan Mohsın Qassab: Ne kadar şanslı ve mutluyuz ki, mezun olduğumuz bugün hepimiz bir aradayız.”
Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi birincisi Mohammed Shwan Mohsın Qassab ise mezunlar adına yaptığı konuşmasında, son iki yıldır pandemi nedeniyle geniş katılımlı mezuniyet törenleri yapılamadığını hatırlatarak, “Ne kadar şanslı ve mutluyuz ki, mezun olduğumuz bugün hepimiz bir aradayız” dedi.

Beş yıl boyunca, sınıf temsilcisi olarak görev aldığını söyleyen Qassab, “Bugün duygularımı tarif etmekte zorlanıyorum. Dünyanın pek çok ülkesinden gelerek burada eğitim hayatımız için bir araya geldik. Bu sürede hepiniz benim arkadaşım oldunuz, bugün burada hep birlikte mezun olabildiğim için büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Eğitim hayatı boyunca ailesinin gurur kaynağı olmak ve iyi bir gelecek kurmak için, çalışmaya devam ettiğini söyleyen Mohammed Shwan Mohsın Qassab, annesine, kız kardeşine ve sınıf arkadaşlarına da kendisine destek verdikleri için teşekkür etti.

Mezun arkadaşlarına “Bugünden itibaren hepimiz birer eczacıyız” sözleriyle seslenen Qassab, eğitim hayatları boyunca kendilerinden çok şey öğrendiğini söylediği Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış başta olmak üzere bütün hocalarına teşekkür etti.

Dilay Hafızoğlu: “Fakültemizin bizlere sağladığı nitelikli eğitimle, bilimi esas alarak toplum sağlığına en iyi şekilde katkı sağlayacağız.”
Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni üçüncülük ile bitiren Dilay Hafızoğlu ise mezuniyet konuşmasına başlamadan önce duyduğu heyecan ve mutluluğu paylaştı. Yaşanan pandemi dönemine değinen Dilay Hafızoğlu, “Yaşadığımız COVİD-19 salgını ve pandemi süresince bir kez daha eczacılık mesleğinin ne kadar önemli olduğunu anladık. Bir eczacı, halkın sağlığı söz konusu olduğunda en başta görev alan, işini sabırla ve sevgiyle yapmaya çalışan kişidir” dedi.

Dilay Hafızoğlu, “Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olarak, fakültemizin bizlere sağladığı nitelikli eğitimle, bilimi esas alarak toplum sağlığına en iyi şekilde katkı sağlayacağız. Ve bizler, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında, emin adımlarla geleceğe ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.