Yakın Doğu Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümleri ASINN, EQFLL Ve EUR-ACE Akreditasyonlarını Bir Kez Daha Tescilledi
Eklenme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 17:16
Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 14:56

Yakın Doğu Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümleri, 2015 yılından itibaren ASIIN, EQFLLL (European Qualifications Framework for Life-Long Learning) ve EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programs) tarafından almış oldukları akreditasyonları bir kez daha tescillendiler. Tarafsız denetçiler tarafından gerçekleştirilen denetimler başarıyla tamamlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkliler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, merkezi Almanya’da bulunan Avrupa’nın Mühendislik, Matematik, Enformatik ve Doğal Bilimler alanlarında akredite eden kurumu olan ASIIN tarafından akreditasyonun bir kez daha tescillendiği belirtildi. ASIIN tarafından yinelenen bu akreditasyon, Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik alanında eğitim programlarının Avrupa standartlarında uygunluğunu teyit etmekte ve kalite güvencesini ifade etmektedir denildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sümer ŞAHİN, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Terin ADALI ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent BİLGEHAN ise yaptıkları ortak açıklamada; “Eğitimde Uluslararası kalite standartlarına uygunluk ve tarafsız denetim süreçleri başarı ile geçildi. Öğrencilerimizin aldıkları eğitim kalitesinin onayı olan Uluslararası akreditasyonlar bizler için çok önemlidir. Bu süreçte emeği geçen tüm komite üyelerine sonsuz teşekkür ederiz.” dediler.