Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Artık Materyal Tasarımı Sergisi Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 14:05
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 10:57

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim dalı Uzman Şebnem GÜLDAL KAN’ın ‘Çocuk Ruh Sağlığı’ ve Uzman Nazım KAŞOT’un ‘Çevre Eğitimi’ dersleri kapsamında hazırlamış oldukları materyal tasarımları sergisini gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sergide, Çocuk Ruh sağlığı dersi alan Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin hazırladığı yirminin üzerinde materyal sergilendiği belirtildi.
Çocuk Ruh Sağlığı’nda çocukların öznel ve nesnel yaşantıları arasındaki uyumsuzlukları belirtmek amacıyla yapılandırılmış oyun tekniğine bağlı olarak evcilik köşesi hazırlandı. Ayrıca Çevre Eğitimi dersi alan Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin hazırladıkları otuza yakın materyal sergilendi.

Okul Öncesi dönem birçok alanda olduğu gibi çevre bilinci kazanmada da kritik kabul edilmektedir. Bu bağlamda öğrencilerin çevre bilinci kazanmasını amaçlayan; geri dönüşüm, çevre kirliliği ve doğa sevgisi konularını kapsayan çevre köşesi hazırlandı. Dersteki öğrenmelere katkı sağlamak amacıyla geliştirilen materyaller, serginin ardından okullara bağışlanacak ve öğrencilerin bu yolla sosyal yardım yapmalarına da olanak sağlanacaktır.

Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU’nun açılışda yaptığı açıklamada; ‘Okul öncesi alanda yaratıcılığın ve çocuklara aktarımının önemine dikkat çekerek, materyal tasarımının öğretmen yetiştirmede oldukça gerekli olduğuna ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte teknolojinin de sürece dahil edilerek farklı materyaller geliştirilebileceğini vurguladı. Prof. UZUNBOYLU, dersi alan öğrencilerin gösterdikleri çaba ve emekten dolayı öğrencileri tebrik ederek, ders hocalarına da öğrencilere kazandırdıkları donanımlardan ve verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti'.

Açılışın ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU, Prof. Dr. Ali EFDAL, Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Engin BAYSEN ve Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Şeniz ŞENSOY, Uzm. Ezgi ULU, Uzm. Seçil BESİM öğrenciler ve ders hocaları eşliğinde sergiyi gezip anı fotoğrafı çektirdiler.