Yakın Doğu Üniversitesi Almanya’daki Jiu Jitsu Turnuvasından Şampiyonlukla Döndü…
Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2018, 15:13
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 15:06

Yakın Doğu Üniversitesi Brazilian Jiu Jitsu eğitmenlerinden Joao Paulo Sousa da Silve, Uluslararası Brazilian Jiu-Jitsu Federasyonu (IBJJF) tarafından Almanya’da düzenlenen Münih Open turnuvasında orta sıklette altın madalyanın sahibi oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgide, çeşitli kategorilerde kadın ve erkek yüzlerce sporcunun katılımıyla düzenlenen Uluslararası Münih Open Jiu Jitsu turnuvasında, Yakın Doğu Üniversitesini temsil eden Joao Paulo Sousa da Silve’nin NO-GI, Master 1 Orta sıklette birinci gelerek Yakın Doğu Üniversitesi’ne altın madalyayı kazandırdığı belirtildi.

Yıllardır Jiu Jitsu ile ilgilenen Silve’nin farklı yarışmalardan birçok altın, gümüş ve bronz madalyaları bulunuyor.

Joao Paulo Sousa da Silve: “Yakın Doğu Üniversitesi Adına Başarılar Elde Etmek Mutluluk Verici…”
Yakın Doğu Üniversitesi adına organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Joao Paulo Sousa da Silve, altın madalyanın sahibi olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Joao Paulo, “Heyecanlı ve güzel bir atmosferdi. En iyi şekilde dövüşerek rakiplerimi geride bırakmayı başardım. Bu spora 7 yaşında başladım. Brezilya’da birçok yerel ve ulusal şampiyonluklar elde ettim. Geçen yıl iki ikincilik elde etmiştim. Yakın Doğu Üniversitesi’ne baş antrenör Diogo Moraes Azevedo’nun daveti üzerine geldim. Burada bu sporla ilgilenen birçok arkadaş edindim. Sıkı ve yoğun tempoda antrenmanlar yapıyoruz. Profesyonel gelişimimizin yanında uluslararası düzeyde sporcular yetiştiriliyor. Özelde Yakın Doğu Üniversitesi genelde de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil edebilmek için bu tür yarışmalarda yer almak önem taşıyor. Yeni başarılar elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle görüşlerini paylaştı.