Yakın Doğu Üniversitesi, 1. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’nde Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 05 Haziran 2016, 12:10
Son Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2020, 10:54

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir ekip, KKTC’de yapılan 1. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’nde Yakın Doğu Üniversitesi’ni başarı ile temsil etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, 1. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’nin “Gençlerin Oturumu: Sürdürülebilir Şehri Tasarla” panelinde Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Songül Acar VAİZOĞLU başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Yakın Doğu Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Yüksek Lisans Öğrencisi Sinem YILDIRIM, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Işıl SAYHAN, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Oğuzhan Abdülkadir YİĞİT, Yakın Doğu Üniversitesi Elektrikli Araç Girişimi Aydın ALÇI ve Yakın Doğu Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu 3. Sınıf öğrencisi Esra KUTUN sunumlarını yaptılar. Sürdürülebilir ve daha sağlıklı yaşanabilir kentlere yönelik fikir ve örnekleri sundukları oturum çok beğenildi. Bu panel sonucunda “Şehrin sağlığını koruma görevini gençlerle birlikte sürdürmeliyiz” denildi.

Prof. Dr. Nur Baran AKSAKAL: “Gençlere Beklenenden Çok Farklı ve Zengin İçerikli Sunumları için Teşekkür Ederiz”

Kongre Başkanlarından Prof. Dr. Nur Baran AKSAKAL, gerçekleştirilen “Gençlerin Oturumu: Sürdürülebilir Şehri Tasarla” paneli ilgili olarak görüşlerini ifade ederek; “Bu oturumun kongrede yer almasını sağlayan Prof. Dr. Songül Acar VAİZOĞLU’na ve beklenenden çok farklı, zengin içerikli, gelecek için ümit veren sunumları için de panelistlere çok teşekkür ederiz” dedi.

Prof. Dr. E. Didem Evci KİRAZ: “Gençler İle Gurur Duydum, Her Türlü Desteği Vermeye Hazırım”

Kongre Başkanlarından Prof. Dr. E. Didem Evci KİRAZ ise, “Şehir doktorları kavramını ortaya attık, bunun içini doldurmalıyız, bence şehrin sağlığını koruma görevini en iyi sürdürebilecekler gençlerdir. Bu oturumda sunum yapan gençlerimiz bilimsel, teknolojik ve sosyal inovasyon örneklerini sunmuşlardır. Kendileri ile gurur duyuyorum. Adnan Menderes Üniversitesi’nde kurmuş olduğumuz Yenilik Merkezi ile destek olmaya hazırız” dedi.

Öğrencilerin Sunumları Eğitimlerde Kullanılacak…

Prof. Dr. E. Didem Evci KİRAZ, gençlerin sunumlarından oluşan bir film yapılması halinde ve kullanım izni verilmesi durumunda bu filmi her türlü inovasyon etkinliğinde, eğitimlerde, farkındalık arttırma çalışmalarında kullanmak istediklerini belirtti. Oturuma katılan diğer akademisyenler de benzer yorumlar yaparak, sunumları eğitimlerinde kullanmak istediklerini belirttiler.