Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2015, Salı, 08:23
Son düzenleme: 04 Eylül 2018, Salı, 09:45

Yakın Doğu Koleji Öğrencileri Kıbrıs Tarihini Gezerek Öğreniyor

Yakın Doğu Koleji GCE 9. Sınıf öğrencilerinin İngilizce öğretmenleri ile St. Hilarion’u gezerek tarihi yerinde öğrendiler

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne açıklamalarda bulunan İngilizce öğretmeni Mert Ataner, Eğitimin açık havada ve öğrencilerin birbirleriyle ve çevreleriyle etkileşim içerisinde olanak sağladıklarını belirtti.

Yakın Doğu Koleji Öğrencileri Kıbrıs Tarihini Gezerek Öğreniyor

Ataner, YDK GCE 9.sınıf öğrencilerin bu etkinliğinde  ingilizce öğretmenleri İzlem Erülkü, Özge Afşaroğlu, Kemal Dikengil, Azize Dedeoğlu ve Ferdiye Kanaga’nın önderliginde yapıldığını vurgulayarak,  St. Hilarion kalesinde rehber eşliğinde bilgilendirme aldıklarını ve kale içini gezdikten sonra fotoğraflar çekip temiz havada yürüyen gençlerin büyüleyici manzara ve müthiş tarihi eser ortamında farklı ve güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Yakın Doğu Koleji Öğrencileri Kıbrıs Tarihini Gezerek Öğreniyor

Öğrencilerin sadece sınıf içi değil aynı zamanda dışarıda gerçek ortamda bilgi edinmesi ve öğrenmesinin önemine vurgu yapılan açıklamda, bu tip etkinlikere özel ilgi ve hassasiyet gösteren Yakın Doğu Koleji 2015-16 Akademik yılında geçmis yıllarda olduğu gibi sosyal ve kültürel gezilere devam edeceği belirtildi.

Yakın Doğu Koleji Öğrencileri Kıbrıs Tarihini Gezerek Öğreniyor

Öğrencilerin hem eğlenmekte hem de yaşayarak, görerek, bilginin olduğu ortamda fiziksel olarak bulunarak çok daha istekli ve zevkli öğrenim imkanı bulduğu dikkat çekilen açıklamada, ileriki günlerde yine gezi ve etkinliklerin devamı için gerekli organizasyonların devam edeceği vurgulandı.

Haberin Videosu