Yakın Doğu İletişim Fakültesi Öğrencileri Radyo Vatan’ı Ziyaret Etti
Eklenme Tarihi: 07 Mart 2016, 13:34
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 08:44

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, “RTC 101 Radyo ve TV’ye Giriş” dersi kapsamında Radyo Vatan’ı ziyaret etti. Radyo Vatan’da Amber Eker Avcıl’ın canlı yayın konuğu olan öğrenciler, keyifli bir de sohbet gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Vatan’ı ziyaret eden öğrenciler, Radyo Vatan Müdürü Nediye İpek Zeytincioğlu, Program Yapımcısı ve Sunucu Amber Eker Avcıl ile Ece G. Borucu’dan bilgiler alıp, radyoculukla ilgili merak ettikleri sorulara cevap aradı. Amber Eker Avcıl’ın canlı yayın konuğu olan Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, gelecekteki meslekleriyle ilgili bilgiler aldılar.

Sunucu Amber Eker Avcıl, iletişim fakültesinde okuyan öğrencilerin en erken zamanda mesleğe atılmalarının önemine vurgu yaparak, okumanın, eğitimin almanın, genel kültür oluşturmanın meslekteki önemine dikkat çekti.

YDÜ Öğretim Elemanı Dr. Sinem Kasımoğlu ise, öğrencilerin derslerde edindikleri teorik eğitimin bu gibi alanlarda uygulamaya dönüştüğünü belirterek, meslek edinme sürecinde teorik eğitimin yanında pratiğin de önemli olduğunu ifade etti. Alan, öğrenci, akademisyen uyumunun mesleki başarıya etkisine dikkat çeken Dr. Sinem Kasımoğlu, Radyo Vatan çalışanlarına misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür etti.