Yakın Doğu FİNALDE… Beşiktaş: 59 – Yakın Doğu Üniversitesi: 74
Eklenme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 09:15
Son Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 13:47

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final mücadelesinde deplasmanda Beşiktaş’ı 74-59 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı seriyi 3-0 tamamlayarak finale kaldı. Yakın Doğu Üniversitesi finalde Fenerbahçe ile mücadele edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş Akatlar Arena’da oynan maçta, hücumda iyi organize olan Yakın Doğu Üniversitesi asitte 24-16, ribauntta ise 44-39 top çalmada ise 6-2 üstünlük sağladı.

Karşılaşmaya Beşiktaş’tan Iva PEROVANOVIC’in basketiyle başlanırken Yakın Doğu Üniversitesi Kayla MCBRIDE ve Angelica ROBINSON ile cevap verdi(5-2). Düşük tempoda başlayan maçta karşılıklı basketlerle üstünlük üst üste el değiştirirken 5 dakikayı Beşiktaş 10-7 önde geçti. Lindsay HARDING ile farkı 6’ya kadar çıkartan Siyah Beyazlılar rakibine molayı aldırdı(15-9). Moladan etkili dönen Yakın Doğu Üniversitesi farkı 1’e indirdi. Beşiktaş ilk periyodu 18-17 önde kapattı.

İkinci periyoda etkili başlayan yine Beşiktaş oldu ve fark 7 sayıya çıktı(24-17). Yakın Doğu Üniversitesi Courtney VANDERSLOOT ve Angelica ROBINSON ile karşılık vermek istese de ev sahibi kontrolü kaybetmedi. Kuanitra HOLLINGSVORTH’ün de devreye girmesiyle fark 1’e inerken Iva PEROVANOVIC’in üst üste bulduğu basketler Beşiktaş’ı ayakta tuttu(31-26). Devre sonunda tempo bulan Yakın Doğu Üniversitesi skoru eşitledi. 11-1’lük seri bulan Yakın Doğu Üniversitesi öne geçerken soyunma odasına 39-39 eşitlikle girildi.

Maçın ikinci yarısında perdeyi açan Yakın Doğu Üniversitesinde Bahar ÇAĞLAR olurken Burcu ÇİĞİL üçlükle cevap verdi. Dengenin korunduğu dakikalarda iki takım da sert savunmasıyla sayılara engel oldu. Devrede 5 dakikayı Yakın Doğu Üniversitesi 48-46 önde geçti. Irene STOKES ile cevap veren Beşiktaş eşitliği sağlarken deplasman ekibi skoru 54-50’ye getirdi. Son 2 dakikada tek sayı faul çizgisinden gelirken son 10 dakikaya Yakın Doğu Üniversitesi 55-50 önde geçti.

Son periyotta2 dakika skorsuz geçilirken ilk basket Beşiktaş’tan Harding’ten geldi(55-52). Kayla MCBRIDE, Elin ELDEBRINK ve Courtney VANDERSLOOT’un basketleriyle tempo bulan Yakın Doğu Üniversitesi rakibine molayı aldırdı(63-54). Maçta son 5 dakikaya girilirken de fark çift hanelere çıktı. Kuanitra HOLLINGSVORTH’ün basketleriyle skor 67-54’e geldi. Son 02.38’e 15 sayılık farkla girilirken üst üste basketlerle skor da yükseldi. Bitime 01.44 kala Yakın Doğu Üniversitesi ekibi 74-59 öne geçti. Kalan sürede başka basket olmazken Yakın Doğu Üniversitesi sahadan 74-59 galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar...

Yakın Doğu Üniversitesinde: Courtney VANDERSLOOT 22 sayı, 4 ribaunt, 7 asist, Angelica ROBINSON 11 sayı, 9 ribaunt, 2 asist, Bahar Çağlar 15 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, Kayla MCBRIDE 10 ribaunt, 8 sayı, 3 asist,Quanitra HOLLINGSVORTH 8 sayı, 5 ribaunt, Elin ELDEBRINK 5 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

Beşiktaş’ta:Iva PEROVANOVIC 18 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Lindsey HARDING15 sayı, 3 ribaunt, 6 asist, Kiah STOKES 14 ribaunt, 7 sayı, 2 asist, Shavonte ZELLOUS 8 sayı, 6 ribaunt, 4 asist ile oynadı.

Zafer KALAYCIOĞLU: “ Finale Kaldık Mutluyuz…”

Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş antrenörü Zafer KALAYCIOĞLU,maçta ikinci yarı daha iyi organize olduklarını ve iyi bir oyun oynayarak finale kaldıklarını söyledi.

“Finale kaldığımız için çok mutluyuz” diyen Baş antrenör KALAYCIOĞLU,  oyuncuların görevini layığı ile yerine getirdiğini belirtti. KALAYCIOĞLU, “Sezon başında bizden en azından bir tane kupa istenmişti. Ancak iki tane kupa kaldırdık. Ligi lider bitirmekte hedeflerimiz arasındaydı ancak en önemli hedefimiz Yakın Doğu Üniversitesinin adını Avrupa da duyurmak için EuroCup kupasını kazanmaktı bunu gerçekleştirdik. Takım oyuncularımızı ona göre oluşturduk. Türkiye kupasını da kazandık. Şimdiki hedefimiz de final de başarı göstermek” dedi.

“Zor Bir Seri Bizi Bekliyor…”

Finalde Fenerbahçe ile mücadele edeceklerini dile getiren tecrübeli antrenör Zafer KALAYCIOĞLU, “Zor bir seri olacak” şeklinde konuştu. Finalde iki iki maçın kendi sahalarında olacağını ifade eden KALAYCIOĞLU, inşallah finalde de güzel basketbol seyrettiririz. Bir kupa daha kaldırırsak çok seviniriz kaldıramasakta sağlık olsun. Biz elimizden gelen mücadeleyi sahada ortaya koymaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Courtney VANDERSLOOT: “ Heyecanlı ve Mutluyuz…”

Yakın Doğu Üniversitesinin başarılı guardı Courtney VANDERSLOOT ise maç sonrası duygularını ifade ederek mutluluklarını dile getirdi.

Yıldız oyuncu VANDERSLOOT, “Beşiktaş’la zor bir maça çıkacağımızı biliyorduk. Finale kaldığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Bir gün aramız var sonra finallere başlayacağız. Çok sert maçlar bizi bekliyor. Rakipten çok biz kendimiz önemliyiz, kendimize odaklanacağız” ifadelerini kullandı.