Uluslararası İleri Bilimsel Araştırmalar Kulesi
Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 14:48
Son Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2021, 17:11

Alt yapı ve insan gücüne büyük yatırımlar yapan Yakın Doğu Üniversitesi, 50.000 m2 lik bir alana sahip Uluslararası İleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi kurmak için kolları sıvadı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Alanında uzman bir çok bilim insanına ev sahipliği yapacak olan bu merkez aynı zamanda KKTC’deki Üniversiteler bünyesinde akademisyenlere de ideal araştırma ortamı yaratmak ve akademisyenlerin  küresel projelerde yer almalarına destek olmalarını amaçlamaktadır denildi.

Multi-Disipliner Uzmanlar Bir Araya Gelecek

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU ; “Artık tıp ve bir çok alanlarda tek bir bilim dalı yeterli değildir. Çok farklı alanlarda uzmanların bir araya gelmesi, büyük bir sinerji yaratmakta ve başarıya götürmektedir. Farklı alanlarda uzmanlıklara sahip bilim insanları, tek başına yapılması mümkün olmayan ya da yıllar süren projeleri gerçekleştirme imkanı bulacaklardır. Bu merkezde uluslararası multi-disipliner guruplardan, mühendisler, moleküler biyologlar, hekimler, eczacılar ve  çok farklı meslekten insanlar bir araya gelecek, yenilikçi araştırmalar ve ortak sorunları çözmek için herkes kendi bilgi ve becerisini ortaya koyup çalışma imkanı bulacaktır” dedi.

ABD , Rusya ve İran Başta Olmak Üzere Birçok Ülke Bilimadamları İle Temaslar Kuruldu

Araştırma merkezinde çalışmak üzere dünyanın bir çok saygın üniversite ve araştırma merkezlerinden bilim insanları ile gerekli görüşmeler yapılmış ve halen yapılmaya devam edilmektedir. Bu ülkelerin başında ABD, Rusya, Fransa, Danimarka, İran, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya, Suudi Arabistan, Kore ve Çin yer almaktadır.

Nanoteknoloji, Biyoteknoloji, Akıllı Robotik Sistemler ve ‘Akıllı’ İlaçlar Gibi Birçok Güncel Konularda Araştırmalar Yapılacak

Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu yeni araştrıma merkezi çatısı altında; Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği alanlarındaki uzman bilim adamlarının çalışmaları ile geliştirilecek olan ve elektrile çalışan arabalar,  yüksek kapasiteli yeni araba pillerinin tasarımı üzerinde  çalışmaları, sanayi ve tıpta uygulanabilecek akıllı robotik sistemleri üzerinde çalışmalar, nanoteknoloji, biyoteknoloji, biyoinformatik ve bilgisayar-enformatik sistemlerinin siber güvenliği alanında çalışmalar yer alacaktır.

Sağlık bilimleri alanında kök hücre, hassas ve kişiye özel tıp/ilaç araştırmaları, ilaçların analizi ve sentezi, yaşlanma biyolojisi ve genetiği, transgenik doku-hücre ve hayvan model araştırmaları, yeni nesil ve sentetik molekül araştırmaları, Kıbrıs insanı genomeno araştırmaları ve diğer bilimsel araştırmalar yer alacaktır.

Eğitime ve bilime verdiği önemle öncülük yapan Yakın Doğu Üniversitesi 50.000m2 lik İleri Bilimsel ve Araştırmalar Merkezinin mimari projesi tamamlandı.

Haberin Videosu