Eklenme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 10:34
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 09:22
Türkiye’den Doktor Adayları Yakın Doğu Üniversitesi’nde

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği, Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) işbirliğiyle bu yaz ilk kez gerçekleştirilen staj değişim grubunu ağırlıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu yıl Türkiye’nin seçkin tıp fakültelerinden 25 öğrencinin staj yapmak için Yakın Doğu Üniversitesi’ne geleceği belirtildi. Açıklamada, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında kurulan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Biriliği öğrencilerinin de Türkiye'nin çeşitli fakültelerinde staj yapabilme imkanı bulduğu ifade edildi.

14 Farklı Üniversiteden Genç Doktor Adayları Yakın Doğu Üniversitesi’ne gelecek

Staj değişim programı kapsamında, 14 farklı üniversite’den 25 öğrenci farklı periyodlarda Yakın Doğu Üniversitesi’nde staj yapacak. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde, 11 Temmuz'da değişik anabilim dallarında staj yapmaya başlayan 17 genç doktor adayı hem mesleki açıdan kendilerini hem de adamızı gezerek kültürel açıdan da kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Yaz değişim programı kapsamında düzenlenen staja katılan doktor adayları, Yakın Doğu Üniversitesi’nde kendilerine sağlanan imkanlardan çok memnun kaldıklarını belirterek, Yakın Doğu Üniversitesi hocalarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

Bu yaz değişime katılan üniversiteler arasında Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yer alıyor.

Türkiye’den Doktor Adayları Yakın Doğu Üniversitesi’nde

Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ : “Hedef Tüm Dünya Ülkelerinden Doktor Adaylarının Yakın Doğu Üniversitesi’ne gelmesini sağlamak”

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, yaz değişim programı ile ilgili verdiği bilgide, Ağustos ayında bir öğrenci grubunu daha ağırlayacak olan Yakın Doğu Üniversitesi’nin, gelecek yıllarda tüm Dünya ülkeleri uluslararası staj değişimi yapabilmeyi amaçlandığını söyledi. Prof. Dr. ŞANLIDAĞ, staj programına katılan doktor adaylarının profesyonel iş yaşamına giderken mesleki tecrübe kazanmalarına olanak sağladığını ifade ederek, tıp doktorlarının klinik eğitim dönemlerinde kazandıkları bilgi, beceri ve yeterlilikleri performansa dönüştürme hedefinde büyük önem taşıdığını dile getirdi. Prof. Dr. ŞANLIDAĞ konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Genç doktor adaylarının kendilerini meslek yaşamına hazırlarken kazandıkları yeterlilikleri pekiştirmek, insani ve mesleki değerlere uygun davranış sergileme, mesleki beceri uygulamalarına ilişkin gözlem ve imkan varsa uygulama yapabilme becerilerini staj programları sayesinde pekiştirebiliyor.Öğrenciler icra edecekleri mesleği yakından tnaıma fırsatı bulurken, staj sırasında özel yeteneklerini ortaya çıkarabilme fırsatı da bulabiliyor.”