Sosyal Bilim Yapmanın Dayanılmaz Hafifliği Yakın Doğu Üniversitesi’nde Tartışıldı
Eklenme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 17:02
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 09:49

Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “Sosyal Bilimlerde Makale Yazma ve Süreli Yayıncılık Süreçleri Çalıştayı” İletişim Fakültesi Turuncu Salon’da gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, açılış konuşmalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Center of Excellence Direktörü Prof. Dr. Nedime SERAKINCI ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür vekili Doç. Dr. Mustafa SAĞSAN’ın yaptığı Çalıştay’da, iki konuşmacının yer aldığı bildirildi.

Kütüphanecilik alanında en saygın iki dergiden birisi olan ve SCOPUS veritabanında taranan Bilgi Dünyası dergisinin editörü Dr. Tolga ÇAKMAK Çalıştay’a ilk konuşmacı olarak katıldı. Makale yazım süreçleri, makale başlığının seçimi, öz hazırlama, konu belirleme, anahtar kelime seçimi, vb. gibi konularda bilgi veren Çakmak, ikinci sunumunu editorial süreçlere ayırdı.

İkinci konuşmacı, Türkiye’de eğitim alanında en prestijli dergi olan ve ayrıca Web of Science’da taranan Eğitim ve Bilim dergisinin editor yardımcısı Uzm. Hüseyin KÖRPEOĞLU ise; özelikle dergi politikaları, gizlilik bildirimleri, dizinler, yayın dili ve sıklığı, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç kısımlarının nasıl verilmesi gerektiği konularında bilgi verdi. 100’den fazla bilim insanı ve adaylarının katıldığı Çalıştay’a, özellikle intihal ve etik konusu damgasını vurdu.