Şampiyonluk Son Maça Kaldı… Fenerbahçe: 79 – Yakın Doğu Üniversitesi: 72
Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 19:15
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 10:11

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadın basketbol Ligi  play –off final serisi dördüncü maçında deplasmanda Fenerbahçe’ye 79- 72 mağlup oldu. Bu sonuçla seri 2-2 eşitlendi.  Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak serinin beşinci maçında 2016-2017 sezonunun  şampiyonu belli olacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Metro Enerji Arena’da oynanan maçta, parkeye; Courtney VANDERSLOOT, Kayla MCBRIDE, Quanitra HOLLINGSVORTH, Elin ELDEBRINK ve Angelica ROBINSON ile çıkan Yakın Doğu Üniversitesi Üniversitesi, öne geçmeyi başardığı mücadeleden mağlup ayrıldı. Yakın Doğu Üniversitesinde en skorer oyuncu 27 sayı ile Quanitra HOLLINGSVORTH oldu.

Candace PARKER ve Jantel LEVANDER ile maça hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Birsel VARDARLI’nın üçlüğüyle de birlikte 10-0’lık üstünlük yakaladı. Yakın Doğu Üniversitesi  ilk sayılarını Quanitra HOLLINGSVORTH ile buldu (12-4). Sarı-Lacivertlilerde Alexandria QUIGLEY de devreye girdi ve ilk 5 dakika 17-6 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Etkili basketbolunu sürdüren Fenerbahçe periyotta  farkı 15 sayıya çıkardı (21-6). Karşılıklı basketlerin ardından periyodun son 1.5 dakikasına 25-10’luk skorla girildi. Kalan bölümde Courtney VANDERSLOOT’un 6 sayı ile katkı verdiği 8-0’lık seri yakalan Yakın Doğu Üniversitesi, farkı 7 sayıya indirdi ve ilk periyot 25-18 Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci devreye Courtney VANDERSLOOT ve Quanitra HOLLINGSVORTH ’ün basketleriyle etkili başlayan Yakın Doğu Üniversitesi farkı 1 sayıya kadar indirdi (47-46). Karşılıklı basketlerin ardından Sarı-Lacivertlilerin 51-50’lik üstünlüğü sürdü. Bahar ÇAĞLAR’la orta mesafeden isabeti bulan Yakın Doğu Üniversitesi, 52-51 ile maçta  öne geçti. Ancak Fenerbahçe’den cevap gecikmedi ve Alexandria QUIGLEY’in üst üste üçlükleri ve GRUDA’nın basketiyle 8-0’lık seri yaparak periyodun son 5 dakikasına girilirken skoru 59-52’ye getirdi. Moladan Quanitra HOLLINGSVORTH, Kayla MCBRIDE ve  Corutney VANDERSLOOT’un basketleriyle dönen Yakın Doğu Üniversitesi, 7-0’lık seriyle skoru eşitledi (59-59). Karşılıklı basketlerin ardından son periyoda 63-63‘lük eşitlikle girildi.

İki takımın da hücumda kısır başladığı ilk 3 dakikalık bölümde sayı çıkmadı. Son periyotta ilk basketler LEVANDER’in serbest atış basketi ve Elde ELDEBRINK ile geldi. Yakın Doğu Üniversitesi 65-64 ile öne geçmeyi başardı. LEVANDER ve Sandrine GRUDA ile tekrar öne geçen Fenerbahçe, skoru 70-67 yaptı. Candace PARKER’ın serbest atıştan bulduğu isabetin ardından son 3 dakikaya 71-67’lik skorla girildi. Uzun bir sürenin ardından  Quanitra HOLLINGSVORTH ile basketi bulan Yakın Doğu Üniversitesi, son 2 dakikaya girilirken farkı 2 sayıya indirdi (71-69). Birsel VARDARLI ile üçlüğü bulan ev sahibi ekip, son bölümde 5 sayılık fark yakaladı (74-69). Kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, sahadan 79-72 galip ayrılarak seride durumu 2-2’ye getirdi.

Serinin 5. ve son maçı Çarşamba günü Caferağa Spor Salonunda oynanacak.

Yakın Doğu Üniversitesinde; Quanitra HOLLINGSVORTH 27 sayı, 11 ribaunt, Courtney VANDERSLOOT 20 sayı, 1 ribaunt, 11 asist, Kayla MCBRIDE 15 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Elin ELDEBRINK 4 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Bahar ÇAĞLAR 6 sayı, 7 ribaunt, 2 asist kaydetti.

Fenerbahçede; Birsel VARDARLI DEMIRMEN 24 sayı, 8 ribaunt, 8 asist, Candace PARKER 24 sayı, 7 ribaunt, 2 asist, Jantel LEVANDER 5 sayı, 7 ribaunt, 2 asist, Sandrine GRUDA 12 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, Alexandria QUIGLEY 14 sayı, 1 ribaunt, 6 asist ile oynadı.