Ortaöğretim Öğretmenlerine Yönelik Geliştirilen Sürdürülebilir Çevre Eğitim Programı Kapsamında Hizmetiçi Eğitim
Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 10:28
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 16:55

Ortaöğretim Öğretmenlerinin çevre bilincini artırmak amacıyla geliştirilen; Sürdürülebilir Çevre Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen hizmetiçi eğitim kursuna katılan öğretmenlere sertifikaları, YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 2’de yapılan törenle verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Çevre Eğitimi ve Yönetimi doktora öğrencisi Nazım Kaşot tarafından “Ortaöğretim Öğretmenlerine Yönelik Sürdürülebilir Çevre Eğitimi” konulu 30 saatlik hizmetiçi eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitim çerçevesinde öğretim görevlisi Nazım KAŞOT’un rehberliğinde Milli Eğitim Bakanlığının Genel Orta Öğretim ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesine bağlı okullarında görev yapan farklı branştan 40 öğretmene; yüz yüze eğitimler, sosyal medya ortamından eğitimler, doğa gezileri ve uzaktan eğitimler yardımıyla çevre bilinçlerini artıracak ve bunları öğrencilere nasıl aktaracaklarını hedefleyen eğitimler düzenlendi.

Sertifika törenine hizmetiçi eğitimi alan farklı branşlardaki öğretmenler katılırken açılış konuşması Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU tarafından yapıldı. Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU yaptığı konuşmada son yıllarda çevrenin çok kötü halde olduğunu, eğitim kapsamında tasarlanan Çevreci Kızıl Akbaba karakterinin dikkat çekici ve anlamlı olduğunu belirterek, Kızıl Akbabaların eskiden özgürce Beşparmak Dağları’nda görülebildiğini fakat günümüzde yok olduklarını ifade etti. Çevreci nesiller yetiştirebilmek için öğretmenlerin de çevre bilinçli olması gerektiğine dikkat çeken Uzunboylu, çalışmayı yakında takip ettiğini ve öğretmenlerden eğitim sonrasında gelen tepkilerin çalışmanın etkililiği konusunda umut verici olduğunu ve çalışmanınalanyazına ciddi katkılar koyacağını da düşündüğünü ifade etti.

Prof. UZUNBOYLU geliştirilen Sürdürülebilir Çevre Eğitimi eğitim programı kapsamında yapılan hizmetiçi eğitimin bir ilk olduğunu ve bundan sonraki bilimsel çalışmalara da ışık tutacağını belirtti. Öğretmenleri eğitimde gösterdikleri başarıdan ötürü tebrik eden UZUNBOYLU eğitimi gerçekleştiren öğretim görevlisi Nazım KAŞOT’a , Doç. Dr. Gökmen DAĞLI ve Yrd. Doç. Dr. Kemal BATMAN’a da teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU’nun konuşmasının ardından, tez danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kemal BATMAN ve öğretmenler adına da Hüseyin TUFAN kısa bir konuşma yaparak, programın etkili bir şekilde gerçekleştiğine vurgu yaptılar.