Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Sanatçı Aidos Seydakul Kovid-19 Salgınına Dikkat Çekmek İçin Resmetti
Eklenme Tarihi: 26 Mart 2020, 11:15
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 14:58

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması ile birlikte resim sanatçıları da salgına dikkat çekmek ve mücadeleye farklı bir bakış açısıyla destek vermek için resmediyorlar...

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre sanatçı Aisdos Seidakul, dünya geneline yayılan ve binlerce insanın yok oluşuna neden olan koronavirüse dikkat çekmek, verilen mücadeleye sanatsal bakış açısıyla destek vermek için resmetti.

Açıklamada, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hergün ayrı bir sanatçı tarafından resmedilerek Kovid-19’u farklı bakış açılarıyla paylaşmaya devam edeceği bildirildi.

Aidos Seydakul kimdir?
1993 yılında Kazakistan Almatı bölgesinde doğdu. 2016 yılında Abay ismini taşıyan , Kazakistan Ulusal Pedagoji Üniversitesi'nden mezun oldu. 2018 yılında Zhurgenov adını taşıyan Kazakistan Ulusal Sanat Akademisi'nden mezun oldu. 2015 yılından beri Kazakistan Cumhuriyeti Genç Sanatçılar Birliği üyesidir. Cumhuriyetçi sergilerin katılımcısıdr. 2006 yılında ‘Neva Paleti’ yarışmasını kazandı. 2015 yılında, ‘Kazakistan Hanlığının 550 yıldönümüne’ adanmış sergiye katıldı.