İrfan Günsel Araştırma Merkezi Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Eğitim Seminerleri Devam Ediyor
Eklenme Tarihi: 09 Nisan 2016, 12:09
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 13:56

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Araştırma Merkezi tarafından desteklenen , öğrencilerin yılanlara yönelik bilinç seviyesini artırmayı hedefleyen ve Yakın Doğu Koleji’nde bünyesinde başlatılan Yılan Eğitimi Sosyal Sorumluluk Projesi, Yürütücülüğünü çevre eğitimi uzmanı biyolog Nazım Kaşot tarafından kırsal ve şehir bölge okullarında yılan eğitimleri verilmeye devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne Proje kapsamında açıklamalarda bulunan çevre eğitimi uzmanı biyolog Nazım Kaşot , yılanların biyolojisi, Kuzey Kıbrıs’ta bulunan türler ve ekosistemdeki yerleri ve önemini anlatan bir sunumun yapılmakta olduğunu, öncesinde ve sonrasında da testler uygulanarak, öğrencilerin eğitimden kazanımları bilimsel bir şekilde tespit edilmeye çalışılmaktadır dedi.

Kaşot, projenin eğitim araştırmaları kısmını Niğde Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Özel ile birlikte yürüttüğünü vurgulayarak; "eğitimin öneminin vurgulanacağı projede yılanları öldürmeyin demek yerine, öğrencileri eğitmeyi ve daha bilinçli gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, projenin hayat bulmasında kendisine büyük destek olan İrfan Günsel Araştırma Merkezi başkanı Cem Hami’ye ve Yakın Doğu Üniversitesine de teşekkür etti."

Açıklamada, proje kapsamında, kırsal kesim bölge okullarından Lefke Gazi Lisesi ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nden yaklaşık 200 öğrenciye yılan eğitimi verildiği ve eğitimlerin farklı okullarda devam edeceği belirtildi.