Girne Üniversitesi Dördüncü Uçağını Filosuna Kattı
Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2015, 15:06
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 08:56

Girne Üniversitesi, sınıfında en çok tercih edilen son model bir Cessna-172 S uçağını filosuna ekleyerek eğitim uçağı sayısını dörde çıkardı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümüne artan talep ve üniversitenin sivil havacılık sektöründe çalışacak pilotları en üst düzeydeki eğitim ve uygulama ortamında, üstün vasıflara sahip olacak şekilde yetiştirme amacı doğrultusunda eğitim uçakları içinde en çok tercih edilen Cessna- 172 S uçağını alarak üniversitenin uçak sayısını dörde yükseltti.

Filodaki Tüm Uçakların Uluslarası Uçuş Hakkı Bulunuyor

Girne Üniversitesi’nin son aldığı Cessna-172 S eğitim uçağının ve filodaki diğer uçaklarının hepsinin kaydı İstanbul, Türkiye’de alınmış olup; hepsi uluslararası uçuş hakkı bulunuyor. Uluslararası uçuş hakkında sahip olan eğitim uçakları ile eğitim alacak olan öğrenciler, uzun mesafe uçuş eğitimi alabilme fırsatına sahip olacaklar. Öğrencilerine en donanımlı eğitimi vermek için gerekli tüm çalışmaları yapan Girne Üniversitesi’nin, uzun mesafe uçuşların yapılabilmesi için öngörülü hareket ederek uçak kayıtlarını İstanbul Türkiye’de yaptırdığı belirtildi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Üniversite Olarak Pilotaj Eğitimine Ve Sivil Havacılığa Özel Önem Vermekteyiz”

Konu ile ilgili açıklama yapan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi olarak pilotaj eğitimine ve sivil havacılığa özel önem verdiklerini belirterek havacılık ve eğitim alanında her zaman en iyiye ulaşmak için çalışacaklarını bildirdi. Girne Üniversitesi’nin uygulamalaı uçuş eğitimlerinin niteliği, standartları ve güvenliği konusunda azami hassasiyeti gösterdiğinin altını çizen Prof. Dr. Salihoğlu, “Girne Üniversitesi olarak dördüncü eğitim uçağımızı, öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim vermek için, nitelikleri itibariyle dünya genelinde en çok tercih edilen Cessna-172 S olarak seçtik. Girne Üniversitesi havacılık alanında KKTC’de önemli atılımlar yapmaktadır ve öğrencilerine en iyi eğitimi verebilmek için artan talebi karşılamak üzere sürekli kendi imkanlarını artırmaktadır. Artan uçak sayımızla doğru orantılı olarak pilotaj başta olmak üzere havacılık alanındaki uygulama derslerimizde ve paraşütle atlama gibi sportif aktivitelerde de verim artışı olacaktır” dedi.

Prof. Dr. Süleyman Tolun: “Dünyada En Çok Tercih Edilen Bu Eğitim Uçağı İle Büyüyen Filomuzla, Öğrencilerimize En Kaliteli Eğitimi Vereceğiz”

Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun, uçak filosunun büyümesiyle ilgili duyduğu mutluluğu ifade ettiği açıklamasında “Girne Üniversitesi olarak havacılık sektöründe büyük atılımlar yapan bir üniversiteyiz. Öğrencilerimize teorik ve pratik olarak en kaliteli ve iyi eğitimi vermek için kendimizle yarışmaktayız. Bu özverili çalışmalarımızın sonucunda talep arttıkça kendimizi daha da geliştirmek adına önemli atılımlar yapmaktayız. Girne Üniversitesi olarak mevcut uçaklarımıza yeni ve son model bir Cessna-172 S eğitim uçağı ekleyerek filomuzu büyüttük. Alanında en çok tercih edilen eğitim uçağı olan Cessna-172 S, ilk kalkışını yaptığı 1995 yılından bu yana dünyada en çok tercih edilen eğitim uçağı olmuştur. Tek pervaneli, 1 personel ve 3 yolcu kapasitesi olan uçak, 141 mph, 228 km/sa uçuş hızı, 2,400 rpm güç devri ve 720 ft/min, 3.7 m/s tırmanma hızı ile azami 13,500 ft, 4,115 m irtifaya yükselebilmektedir. Omni-Vision tasarıma sahip bir uçak olan Cessna-172 S arkasında pencere barındıran ender modellerdendir. Arkasında pencere barındırması pilota arkasını da görme fırsatı sunmaktadır. Teknik donanım olarak da alanının en çok tercih edilen eğitim uçağı olan Cessna-172 S ile yüksek standartlardaki eğitimimize daha verimli ve donanımlı bir şekilde devam edeceğiz. Sportif aktivitelere de yatırım yapan bir üniversite olarak, alınan uçağımızı paraşütle atlama alanında da kullanabileceğiz” dedi.