Bosna-Hersek Milli Takımı Uzun Forveti Marica Gajic Yakın Doğu Üniversitesi’nde
Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2015, 08:22
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 08:52

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 5 karşılaşmanın 3’ünü kazanarak lider Hatay BB’nin 1 galibiyet gerisinde 4. Sırada bulunan Yakın Doğu ÜniversitesiKadın Basketbol Takımı milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Türk milli oyuncu Simay Karaman’nın ardından Bosna Hersek Milli Takmı uzun forveti Marica Gajic’i transfer etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1995 Doğumlu, 1.90 boyunda olan Marica Gajic otoriteler tarafından Avrupa’nın en iyi ribauntçusu ve Avrupa’nın en fazla gelecek vaat eden oyuncuları arasında gösteriliyor.

19 Yaşında Adriyatik Ligi Tüm Zamanlar Ribount Lideri Oldu

Slovenya’nın Athelete Celje takımından transfer edilen oyuncu, 2014 U 20 Avrupa Şampiyonası’nda 20 sayı, 14,4 ribaunt, 2.2 asist, 2.2 top çalma istatistikleriyle oynayarak turnuvanın MVP ödülünün sahibi oldu. 2015 WNBA seçmelerinde Washington Mystics tarafından Natasha Cloud, Allyson Mallot ile birlikte seçilen Gajic, geçtiğimiz sezonu Athelte Celje takımında 16.2 sayı, 10.8 ribaunt, 1.3 asist ortalamaları ve % 50 üç sayı yüzdesi ile geçirirken Adriyatik Ligi’nin henüz 19 yaşındayken tüm zamanların ribaunt lideri oldu. Bu sezon ise Athelte Celje takımında bu sezon oynadığı maçlarda 15 sayı 11.5 ribound ve 1.5 asist ortalamaları tutturan Marica Gajic, Romanya ile oynanan 2017 Avrupa Kadın Şampiyonası eleme mücadelesinde Borsna Hersek Milli takımı adına attığı 15 sayı ve aldığı 22 ribaount ile öne çıkan isim oldu. Çok yönlü oyunuyla dikkat çeken Marica Gajic çabuk ayakları sayesinde hızlı post oyunlarının yanı sıra çok istikrarlı bir hem orta mesafe hem de uzun mesafe şut tehdidine sahip bir oyuncu olarak öne çıkıyor.

Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk: “Gajic Cok Önemli Bir Oyuncu Olacak”

Gajic transferinin ardından açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk “Marica Gajic takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Gerçekten kendi jenerasyonu içinde ciddi fark yaratan bir yetenek olması nedeniyle böyle bir transferi gerçekleştirdik. Gelecekte Avrupa’da adından sıkça söz ettirecek bir oyuncuyu uzun süreli bir sözleşme ile kadromuza katmaktan dolayı çok mutluyuz. Gajic bir uzun oyuncuda çok kolay bulunmayacak yeteneklere, özellikle şut yeteneğine sahip bir oyuncu. Bize uzun yıllar çok önemli katkılar sağlayacak potansiyele sahip” dedi.