“Bizimle” Ortak Sergisi Uşak’ta Açıldı
Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2015, 17:42
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:53

Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesinin organizasyonu ile Uşak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “Bizimle” adlı ortak karma sergi törenle açıldı. Sergide 6 farklı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi 35 sanatçının, resim, heykel, seramik ve fotoğraf çalışması yer alıyor.

“BİRLİKTE OLMAK İÇİN “BİZİMLE” DEDİK”
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi ve Uşak Belediyesi tarafından ortaklaşa açılan serginin açılış töreninde konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, “Biz, bir kısmımız Türkiye’de bir kısmımız ise Kıbrıs’ta doğup büyümüş, farklı eğitim kurumlarından farklı eğitim almış, farklı tekniklerle sanat üretmeye çalışan, KKTC’de ve Türkiye’de yaşayan bireyleriz. Değişik etkinliklerle sanatseverliğini kurumsallaştıran Uşak Belediyesinin ev sahipliğinde açtığımız ortak bir sergi ile karşınızdayız. Birlikte olma, birlikte hareket etme, birlikte bir şey söyleme ve birlikte söylediğimizi sergileme içerikli düşünerek, sergimize, “Bizimle” adını verdik. Katılımcı arkadaşlarım adına, serginin var olmasını sağlayan KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı sayın Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Uşak Belediye Başkanı sayın Nurullah Cahan ve “Bizimle” olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Uşak Belediyesi Sanatın Ve Sanatçının Yanındadır”
Uşak Belediyesi sanatın ve sanatçının yanında bir belediye olmaya devam ettiğini kaydeden Cahan, sözlerine şöyle devam etti: “Belediyemiz kentimizde sanatın sevdirilmesi adına çalışmaları önemsemektedir. Çünkü sanatın sevildiği ve yaygınlaştığı şehirlerin gelişimlerinin de farklı ve modern olduğunu görmekteyiz. Bugün ortak akıl ile yönettiğimiz ilimizde vatandaşlarımızın sanat bilinci ile kentin gelişimine farkındalık katacağına inanıyoruz. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Serginin açılmasında emeği geçen sanatçılara, teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler veren Başkan Cahan’a da YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğrafının bakır üzerine kabartma olarak işlenmiş bir çalışma sundu ve teşekkür etti.