Avrupa’da Kupaya Adım Adım… Yakın Doğu Üniversitesi: 73 – ESBVA Lille: 61
Eklenme Tarihi: 10 Mart 2017, 21:37
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 16:37

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı EuroCup çeyrek final ilk maçında deplasmanda yendiği Fransız ESBVA Lille takımını rövanş maçında da kendi evinde 73-61 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yakın Doğu Üniversitesi’nin yarı finaldeki rakibi Galatasaray oldu. Avrupa Kupası tarihinde ilk kez dört Türk takımı Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray, Hatay BŞB ve Bellona AGÜ yarı finale kaldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Cafer Ağa Spor Salonu’nda oynanan maça, Essence CARSON, Angelica ROBINSON, Kayla MCBRIDE, Courtney VANDERSLOOT ve Quanitra HOLLINGSWORTH beşiyle başlayan Yakın Doğu Üniversitesi güçlü taraftar desteği bulduğu maçtan periyotları 23-12, 35-30, 57-47 ve 73-61 üstün tamamlayarak maçtan galip ayrılmayı başardı.

İlk periyoda hızlı başlayan Yakın Doğu Üniversitesi 4-0’lık skor kaydetti. Etkili hücumları ile Yakın Doğu Üniversitesi rakibine pota altını kullanmasına izin vermeyerek ilk 5 dakikayı 12-5 önde geçti. Aradaki farkı kapatmaya çalışan ESBVA Lille bulduğu sayılarla skoru 12-10’a taşıdı. Periyodun bitimine 43 saniye kala Yakın Doğu Üniversitesi farkı 10 sayıya çekerek periyodu 23-12 öne tamamladı.

İkinci periyodun ilk basketi rakip takımdan geldi. Skorun 25-15 olduğu maçta periyodun 4 dakikası boyunca iki takımda sayı bulamadı. Hücumlarını etkili kullanmaya başlayan Fransız ekip ESBVA bulduğu sayılarla skoru 27-20’ye çekerek farkı kapatmaya çalıştı ancak Yakın Doğu Üniversitesi rakibinin yaklaşmasına izin vermeyerek farkı 7 sayıda tuttu. Periyodun son dakikalarında sayı bulan EVBVA Lille skoru 33-30’a çekerek farkı kapatmayı başardı. Ancak ilk devrenin sonunda Yakın Doğu Üniversitesi soyunma odasına 5 sayılık avantajla 35-30 önde gitti. İlk devre sonunda Yakın Doğu Üniversitesi’nde Courtney VANDERSLOOT 15 sayı 7 asist, Quanitra HOLLINGSWORTH 5 ribaunt kaydetti.

Üçüncü periyotta ilk sayıyı bulan taraf Fransız ekip ESBVA oldu ve skoru 35-34’e çekerek farkı 1 sayıya indirdi. Karşılıklı basketlerin yaşandığı ve üstünlüğün sürekli el değiştiği periyottailk beş dakika 39-38 geçildi. Periyodun son üç dakikasında 45-44 olan skor Yakın Doğu Üniversitesi'nin bulduğu üçlük sayılarla 57- 47’ye yükseldi ve periyodu Yakın Doğu Üniversitesi önde tamamladı.

Final periyoduna üstün başlayan Yakın Doğu Üniversitesi, farkı 10 sayıya çıkararak skoru 61-51 yaptı. Oyunu kontrol altında tutmayı başaran ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi karşılaşmanın son 5 dakikasına da 64-55 önde girdi. Kayla MCBRIDE’ın üst üste üçlükleriyle 6-0’lık seri geldi ve 03.17 kala molaya 70-55’lik skorla gidildi. Son dakikalara rahat giren Yakın Doğu Üniversitesi tempoyu da düşürmeyi başardı. Son dakikaya da 9 sayılık farkla girilirken rakibin tam saha baskısına rağmen Yakın Doğu Üniversitesi maçtan 73- 61 galip ayrılarak, yarı finale yükselmesinin sevincini yaşadı.

Öne Çıkanlar

Yakın Doğu Üniversitesi’nde; Courtney VANDERSLOOT 21 sayı, 12 asist, 4 ribaunt, Quanitra HOLLINGSWORTH 13 sayı, 8 ribaunt, Kayla MCBRIDE 14 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Angelica ROBINSON 10 sayı, 8 ribaund, Elin ELDEBRINK 9 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Bahar ÇAĞLAR 5 sayı, 1 ribaunt, 1 asist kaydetti.

ESBVA Lille’de; Alina IAGUPOVA 18 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Marielle AMANT 10 sayı, 5 ribaunt, 1 asist, Virginie BREMONT 7 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, Valeriane AYAYI 5 sayı, 6 ribaunt, 2 asist ile oynadı.

Başbakan ÖZGÜRGÜN’de Maçı İzledi

Aydın Üniversitesi’nin davetlisi olarak, konferans vermek üzere yarın İstanbul’da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiBaşbakan’ı Hüseyin ÖZGÜRGÜN’ün de, Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının Fransa’nın ESBVA-LM Takımı ile İstanbul Caferağa Spor Salonu oynan Avrupa Kupası çeyrek final karşılaşmasını izledi.

Zafer KALAYCIOĞLU: “Takımımla Gurur Duyuyorum”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Zafer KALAYCIOĞLU maç sonrası yaptığı kısa değerlendirmede, takımıyla gurur duyduğunu söyledi. Büyük bir taraftar desteği ile bulunmaz bir galibiyet aldıklarını ifade eden Baş Antrenör KALAYCIOĞLU, “ Türkiye kupasını aldık EuroCup’ta son dörde kaldık. Rakibimiz Galatasaray yarı finalde. Galatasarayı geçip final oynamak istiyoruz. Artık başarıdan söz edebiliriz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum” dedi.

Başbakan ÖZGÜRGÜN Yakın Doğu Üniversitesi ile Gurur Duyduğunu Dile Getirdi

Maç sonrası kısa bir açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan’ı Hüseyin ÖZGÜRGÜN de, Yakın Doğu Üniversitesini kutlayarak, “Çok güzel bir takım kurulmuş, çok güzel bir atmosfer var burada. Umarım bu maçları Kıbrıs’ta da oynayabiliriz. Takımımızla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Yarı Final Rakibi…

Avrupa kupasında yarı finale çıkmayı başaran Yakın Doğu Üniversitesi Galatasaray ile yarı final ilk maçına çıkacak. Yarı final ilk maçı 21 Mart 2017 tarihinde oynanacak.