2023-24 Bahar Lisansüstü (MA/PhD) Programlar DAE & Akademik Yükseltilme (NPT) Başvuruları
Eklenme Tarihi: 09 Şubat 2024, 11:57
Son Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024, 15:26
  • Lisansüstü programlar (MA/PhD) İngilizce yeterlilik sınavının İLKİ 8 Şubat, 2024 (Perşembe) tarihinde yapılacaktır.
  • Sınav üniversitemizdeki bilgisayar lablarında online olarak yapılacak, uzaktan online olarak yapılmayacaktır.
  • Aşağıdaki linkteki formu kullanarak sınava başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzu almamız için formun en sonundaki ‘SUBMIT’ düğmesine tıklamanız yeterlidir.
    Sınav detayları belli olduğu zaman (sınava 1-2 gün kala) size e-posta olarak detaylar gönderilecektir.
  • Başvuru sayısına göre sınav değişik gün veya saatlerdeki oturumlar şeklinde gerçekleştirilecektir. Bununla ilgili detaylar da sizlere gelen e-postada belirtilecektir.
  • Sınavımız her hafta başvuru sırasına göre yapılmaya devam edecektir.
  • Sınav sonuçları bölümlere gönderilecektir. Sonucunuzu sadece bölümünüzden/danışmanınızdan öğrenebilirsiniz.
  • Başvuru yaptığınız programdan önce mezun olduğunuz programın dili İngilizce ise idi, PROGRAMA BAŞLARKEN sınava girmenize gerek yoktur. Diplomanızı [email protected]adresine yollamanız yeterlidir. Diplomanıza bakılarak size verilecek belge sizi sadece Lisansüstü İngilizce Programından muaf edecektir. Programınız için beklenen İngilizce seviyesinin göstergesi olarak ilk döneminiz içerisinde mutlaka bir İngilizce yeterlilik belgesi (TOEFL, IELTS, YÖK tarafından onaylı dil sınavları) sunmanız ya da üniversitemizin düzenlediği seviye tespit değerlendirmesine girmeniz gerekecektir. Sunduğunuz sonuca göre size programda İngilizce yeterlilikten ‘muaf’ olarak devam edeceğiniz bildirilecek ya da gerekli görülen seviyede İngilizce destek dersi almanız gerektiği iletilecektir.
  • Sorularınız için: [email protected]

NTP Booklet

Sınav başvuru linki: https://docs.google.com/forms/d/1znLf9_8ohoDX7sgFz57v3Z7XWtFDzxad0V_A7cQF7d8/edit?pli=1