Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2016, Çarşamba, 09:50
Son düzenleme: 01 Haziran 2016, Çarşamba, 09:50
YDÜ, Tübitak’ın Davetlisi Olarak Gebze Kampusü’nde Seminer Verdi

Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili ve İnovasyon ve Bilgi Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa SAĞSAN, TÜBİTAK’ın özel daveti üzerine Gebze Kampusü’nde “Sosyal Bilimlerde Makale Yazmanın Dayanılmaz Hafifliği” adlı tam gün süren seminer verdi.

YDÜ, Tübitak’ın Davetlisi Olarak Gebze Kampusü’nde Seminer Verdi

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, özellikle TÜBİTAK’a bağlı Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ile Marmara Araştırmaları Enstitüsü’nden (MAM) yaklaşık 60 uzman ve uzman yardımcısının katıldığı Seminer’e sosyal bilimin doğa bilimlerine karşı onurlu ve gururlu mücadelesinin vurgulandığı belirtildi.

YDÜ, Tübitak’ın Davetlisi Olarak Gebze Kampusü’nde Seminer Verdi

Bilim yapmanın üç temel ilkeye bağlı olduğunu belirten Doç. Dr. SAĞSAN, bunlardan ilkinin literatürü iyi bilmek, ikincisinin yöntemi iyi bilmek, üçüncüsünün ise bilim yapanların haddini iyi bilmek olduğunu vurguladı. Etik ve intihal kurallarına da değinen SAĞSAN, katılımcılara tek tek hipotez kurma konusunda pratik yaptırarak, semineri interaktif kılmayı başardı. Seminer sonunda TÜBİTAK ULAKBİM başuzmanlarından Mehmet Boz ise, intihal programlarının kullanımına yönelik kısa bir brifing verdi.