Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2016, 10:01
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:23
YDÜ Hastanesi ile Otago Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ile Yeni Zelanda’nın köklü üniversitelerinden Otago Üniversitesi, Koruyucu ve Sosyal Tıp Anabilim Dalı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Finn RASMUSSEN ile Otago Universitesi, Koruyucu ve Sosyal Tıp Anabilim Dalı sorumlusu Prof. Dr. Bob HANCOX arasında yapılan ortak çalışmalar neticesinde imzalanan işbirliği anlaşması ortak proje, akademik yayın ile karşılıklı bilgi alışverişini içeriyor.

Açıklamada, bu anlaşma çerçevesinde Otago Üniversitesi, Koruyucu ve Sosyal Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Bob HANCOX’un, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne düzenli aralıklar ile ziyarette bulunarak çalışmalara katılacağı bildirildi.

YDÜ Hastanesi ile Otago Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Prof. Dr. Finn RASMUSSEN: “Astım ve Alerji Nedenleri ile Yetersiz Ciğer Gelişimi İçin Bilimsel Çalışmalar Yapıyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Finn RASMUSSEN işbirliği anlaşması sonrası yaptığı açıklamada, Prof. Bob HANCOX'un yüzün üzerinde yüksek etki faktörlü bilimsel dergilerde yayınlanmış yayını ve göğüs hastalıkları alanında uzman bir bilim insanı olduğunu belirterek bu anlaşma ile hali hazırda geniş tabanlı araştırma projeleri üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Finn RASMUSSEN, “Her ikimiz de astım ve alerji nedenlerinin tanımlanması ve bozulmuş, yetersiz akciğer gelişimi üzerine çalışmaktayız. Aynı zamanda fiziksel zindelik ve akciğer fonksiyonu ile ilgili bir proje başlattık. İleriki günlerde sonuçlarını yayınlayacağız” dedi.

YDÜ Hastanesi’nde Uygulanmaya Başlanan Ameliyatsız Radyofrekans Ablasyon Yöntemiyle Karaciğer Tümörleri Yakılarak Yok Edildi

Öğrencilere Yeni Zelanda da Değişim Programlarına Katılma Fırsatı

Otago Üniversitesi, Koruyucu ve Sosyal Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Bob HANCOX’un düzenli olarak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret etme planından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. RASMUSSEN, araştırma geliştirme ziyaretlerinin yılda 2 ile 4 defa olarak planlandığını belirterek, ayrıca bu bağlamda iki üniversite arasında bilim ve araştırma alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin değişim programında olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan bu işbirliği kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Otago Üniversitesi arasında öğrenciler değişim programından yararlanma fırsatı bularak kendilerini aldıkları farklı eğitim yöntemleri ile geliştirme fırsatı bulacak.