Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2016, 12:48
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:04
YDÜ Diş Hekimliği Mezunları Hekimlik Yemini Ederek Diplomalarını Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

YDÜ Diş Hekimliği Mezunları Hekimlik Yemini Ederek Diplomalarını Aldı

Yakın Doğu Üniversitesi AKKM Büyük Salonda gerçekleştirilen törene YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Rektör Yardımcıları, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutahhar ULUSOY, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU ve Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin BIÇAK, Dekanlar ve Endüstri müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrt. Görevlilerinin verdiği müzik dinletisi unutulmaz dakikalar yaşattı.

YDÜ Diş Hekimliği Mezunları Hekimlik Yemini Ederek Diplomalarını Aldı

Prof. Dr. Mutahar ULUSOY; YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Kuruluşunda Ön Sıralarda Yer Alıyor

Diş Hekimliği Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mutahhar ULUSOY yaptığı açılış konuşmasında; öncelikle Diş Hekimliği Fakültesi'nin akademik kadrosunun bilimsel araştırma ve yayın kuruluşunda ön sıralarda yer aldığını ve bu hususta uluslararası kongrelerde KKTC’nin sesini duyurmakta olduklarını belirtti. Rektörlüğe fakültenin giderek gelişmesinden dolayı teşvikleri için teşekkür eden ULUSOY: “Genç fakültemizin kısa sürede bu düzeye ulaşmasını sağlayan çalışma arkadaşlarımı özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Prof. ULUSOY; “Mezunları her yerde seçilen bir fakülte olma öyküsüyle yolumuza devam ederken Atatürk ilkelerine bağlı, eleştirel düşünceye ve bilimsel anlayışa sahip özgüveni ve hoşgörüsü olan etik değerlere saygılı çağdaş diş hekimleri yetiştirmeye devam ediyoruz. Geçen 5 yıllık sürede diş hekimliği gibi zorlu bir eğitimde her türlü güçlüğü yenerek mezuniyeti hakeden öğrencilerimizi ve topluma birer hekim kazandırdıkları için özverili ailelerini candan kutluyorum.“ dedi.

YDÜ Diş Hekimliği Mezunları Hekimlik Yemini Ederek Diplomalarını Aldı

Dt. Hüseyin BIÇAK; Tüm Zorluklarına Rağmen Mezun Olan Yeni Hekimlerimizi Aramızda Görmekten Mutluluk Duyarız

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Diş Hekimi Hüseyin BIÇAK ise, Diş Hekimliği'nin ne kadar zorlu bir meslek olmasına değindi. “Tüm zorluklarına rağmen mezun olan yeni hekimlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız. Yeni diş hekimlerini yetiştiren, değerli bilgilerini öğrencilere aktaran tüm hocalarımı kutlarım" dedi. Meslek hayatıyla beraber de eğitimin devam edeceğini mezunlara hatırlatan Dt. BIÇAK, velilerin de emeklerini göz ardı etmediğini ve emeklerinin karşılıklarını bu mezuniyet töreninden itibaren almaya başladıklarını belirterek canı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Dt. BIÇAK son olarak öğrencilere başarılar dileyerek “Yeni Nesil Diş Hekimi meslektaşlarımı bundan sonraki yaşamlarında Hekim ahlakına uygun olarak birbirlerine saygılı olup etkileşim içinde olmalarını dilerim” diyerek Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odasının her zaman yanlarında olduğunun da altını çizdi.

YDÜ Diş Hekimliği Mezunları Hekimlik Yemini Ederek Diplomalarını Aldı

Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ; Bundan Sonraki Yaşamınızda Aynı Camianın Içerisinde Çalışan ve Yaşayan Bireyler Olarak Sizleri Takip Edeceğiz

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ ise konuşmasında; “Sevgili mezunlar, bundan sonraki yaşamınızda aynı camianın içerisinde çalışan ve yaşayan bireyler olarak sizleri takip edeceğiz. Başarılarınız bizlerin gururu olacaktır. Mezuniyet sonrasında da sizlere öğretilen bilimsel ve etik kurallar ışığında mesleki tecrübelerinizi arttırmaya yönelik eğitim faaliyetlerinize devam edeceğinize, her geçen gün artacak deneyim ve bilgi birikiminizle kendi alanlarınızda aranan birer diş hekimleri olacağınıza ve bu sayede ailelerinizi, bizleri ve Yakın Doğu Üniversitesini sürekli gururlandıracağınıza yürekten inanıyoruz. Bu vesile ile şahsi ve tüm öğretim elemanlarımız adına mezuniyetimizi kutlar, yeni yaşamınızın sizlere sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yolunuz açık olsun…“ dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler teker teker sahneye gelerek diplomalarını almadan önce Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutahhar ULUSOY ile birlikte hekimlik yemini ettiler.

Dereceye Giren Öğrencilere Altın Madalyaları Takdim edildi

Yeminin ardından dereceye giren öğrencilere madalya ve diplomaları YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan GÜNSEL tarafından takdim edildi. Ardından tüm öğrencilere diplomaları verildi.

Diplomalarını alan Diş Hekimleri keplerini atarak mezuniyetin keyfini çıkardılar ...

Haberin Videosu