YDE Güvenlik Akademisi’nin Açılışını Cemil Çiçek Yapacak
Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2016, 15:28
Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 09:28

Yakın Doğu Üniversitesi  Yakın Doğu Enstitüsü ‘nün 5 Mart’ta başlatacağı “Güvenlik Akademisi”’nin açılışını Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanı, Adalet eski Bakanı  ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek yapacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından 5 Mart 2016 Cumartesi günü açılacak ve 12 hafta boyunca sürecek olan Güvenlik Akademisi sertifika programının açılışı Türkiye Cumhuriyeti TBMM eski Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek tarafından gerçekleştirilecek. Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Yakın Doğu Enstitüsü Danışmanı Ercan Çitlioğlu tarafından yürütülecek olan  “Güvenlik Akademisi” sertifika programı 05 Mart – 28 Mayıs 2016 tarihlerinde, her Cumartesi günü, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’te Saat 10.00 – 13.30 saatleri arasında yer alacak. Programa Türkiye ile  Kıbrıs’tan konularında uzman akademisyen, üst düzey bürokrat, diplomat, politika yapıcı ve uygulayıcılar konuşmacı olarak katılacaklar.

Doç. Dr. Umut Koldaş: Güvenliğin Farklı Alanlarını Ve Boyutlarını Uzman Görüşleri Işığında Katılımcılarımızla Birlikte Değerlendireceğiz

Güvenlik Akademisi Sertifika Programı’nın katılımcılara güvenliğin farklı boyutlarını konunun uzmanlarıyla tartışma olanağı vereceğini belirten Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, “Yeni güvenlik tartışma ve  yaklaşımlarını göz önünde bulunduran bir anlayışla hazırladığımız sertifika programında yalnızca askeri güvenlik değil, toplumsal, ekonomik, siyasi, iş ve çevre, enerji, siber güvenlik konuları da birbirini bütünleyici bir sistematik içinde irdelenecek.” dedi. Sertifika programının Türkiye ve dünyada güvenliğin özellikle toplumsal, siyasi ve adli alanlarına önemli katkılar sağlamış bir devlet adamı olan Cemil Çiçek tarafından açılacak olmasının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Umut Koldaş, program çerçevesinde çok değerli akademisyenlerin, karar alıcıların, politika yapıcıların, diplomatların, bürokratların katılımcılarla güvenliğin farklı alanları ile ilgili görüş, düşünce ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacaklarını ifade etti.

Ercan Çitlioğlu: Çok Önemli Bir Konuyu Çok Önemli İsimlerle Detaylı Bir Şekilde Masaya Yatırıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti TBMM eski Başkanı ve Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek’in teşrifleriyle yapılacak olan programın konuşmacılarının da çok önemli isimlerden oluştuğuna vurguda bulunanYakın Doğu Enstitüsü Danışmanı Ercan Çitlioğlu programın zamanlamasının da çok isabetli olduğunun altını çizdi. Çözüm olsun olmasın güvenlik kavramının toplum bazında farklı alanlarda önemini  koruyacağını belirten Çitlioğlu, “Kıbrısta toplumlar arası müzakerelerin yürütüldüğü bir sırada bu müzakereler antlaşmayla sonuçlansın ya da sonuçlanmasın her iki alternatifin gerçekleşmesi halinde  güvenlik sorunun başka haller kazanarak Kıbrıs halkının gündeminde olacağını düşünerek ve özellikle de güvenlik kavramının son dönemlerde herkesin gündeminde en üst sıralara yükseldiğini değerlendirerek böyle bir sertifika programını hayata geçirme kararı aldık. 5 Mart’ta başlayacak olan  Güvenlik Akademisi’nin açılış dersini TBMM eski Başkanı ve  Adalet eski Bakanı sayın Cemil Çiçek vermeyi lutfettiler, kabul ettiler.  Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda ve diğer kurumlarda çok üst düzey görevlerde bulunmuş, Kıbrıs’ı yakından tanıyan bazı emekli büyükelçilerimiz, bürokratlarımız, bilim insanlarımız bu programa katılarak  bilgilerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacaklar. Çok önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz bu programda toplum açısından çok önemli olan güvenlik konusunu detaylı bir şekilde masaya yatıracağımız için büyük bir mutluluk ve heyecan  duyuyoruz.”dedi.

05 Mart 2016 tarihinde başlayacak olan “Güvenlik Akademisi” ‘ne ve diğer Yakın Doğu  Enstitüsü kısa dönemli eğitim programlarına kayıt için detaylı bilgiye  www.neu.edu.tr,yde.neu.edu.tr web sayfalarından, [email protected]  e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından (facebook:yakindoguenstitusu), 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilir.