Yakın Doğu’nun Fendi Almanları Yendi… Rutronik Stars Keltern 62 – 76 Yakın Doğu Üniversitesi
Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2017, 10:30
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 15:30
Yakın Doğunun Fendi Almanları Yendi… Rutronik Stars Keltern 62 - 76 Yakın Doğu Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Euro Cup ikinci tur ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Alman ekip Rutronik Stars Keltern’i 76- 62 yenerek son 16 turuna galibiyetle başlayarak ikinci maç öncesi büyük avantaj yakaladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Keltern, Speiterlinghalle Spor Salonu’nda oynan maça, Yakın Doğu Üniversitesi, Courtney VANDERSLOOT, Quanitra HOLLINGSWORTH, Essence CARSON, Anna VAJDA, Kayla McBride, beşi ile başladığı bildirildi.

Hava atışını Yakın Doğu Üniversitesi’nin kazandığı ilk periyoda üstün başlayan taraf ev sahibi takım Rutronik Stars Keltern oldu. Yakın Doğu Üniversitesi Essence CARSON’nun serbest atışlarıyla ancak 2 sayı bulabildi. Ev sahibi ekip 3.36’da 9-2 öne geçti. Bu dakikadan sonra molaya giden Yakın Doğu Üniversitesi oyun sisteminde yaptığı değişiklikle temposunu artırarak skoru 9-9 eşitledi. Essence CARSON, Quanitra HOLLINGSWORTH ve Courtney VANDERSLOOT’un sayılarıyla öne geçen Yakın Doğu Üniversitesi skoru 21-17’ye taşıdı. Etkili oyununu sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi periyodu 23-18 önde bitirdi.

İkinci periyoda Rutronik Stars Keltern karşısında üstün başlayan Yakın Doğu Üniversitesi farkı açarak 5.02 de skoru 36-25 yaptı. Periyodun bitimine 30 saniye kala ev sahibi ekip farkı 6’ya indirse de son saniyelerde Kayla MacBride ve Essence CARSON’dan gelen basketlerle Yakın Doğu Üniversitesi ilk devreyi 10 sayı farkla 41-31 üstün bitirdi.

Üçüncü periyotta yeni hamle yapmaya gerek duymayan ancak rakibini de yanına yaklaştırmayan Yakın Doğu Üniversitesi 5. dakikada skoru 51- 38 yaptı. Rutronik Stars Keltern farkı kapatmaya çalışsada Yakın Doğu Üniversitesinin iyi oyunu karşısında başarılı olamadı. Yakın Doğu Melekleri etkili oyunu ile final periyoduna 15 sayı farkla 62-47 önde girdi.

Son çeyreğin ilk basketi ev sahibi takım adına günün iyilerinden olan POKK’tan geldi. Yakın Doğu Üniversitesi üstün olduğu ve iyi oynamayı sürdürdüğü maçta 5. dakikada farkı 18 sayıya yükseltti(54-72). Son dakikaya Rutronik Stars Keltern’den gelen üçlük ile girildi. Kalan bölümde kontrolü elinden bırakmayan Yakın Doğu karşılaşmayı 76-62 kazandı.

Öne Çıkanlar...

Yakın Doğu Üniversitesi'nde; Courtney VANDERSLOOT 18 sayı, 2 ribaund, 8 asist, Quanitra HOLLINGSWORTH 17 sayı, 9 ribaund, 2 blok, Essence CARSON 17 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Kayla McBride 10 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Angelica ROBINSON 9 sayı, 7 ribaund ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

Rutronik Stars Keltern’de; Mailis POKK 16 sayı, 1 ribaund, 1 asist, Jasmine THOMAS 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Maja VUCUROVIC 10 sayı, 4 ribaund, 1 asist, Quenice DAVIS 7 sayı, 6 ribaund, Emmanuella MAYOMBO 8 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile oynadı.

Rövanş Karşılaşması 26 Ocak’ta

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Rutronik Stars Keltern ile deplasmanda karşılaştığı maçın rövanşı, 26 Ocak 2017 Perşembe günü, İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.