Yakın Doğu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yücel Yazgın’ın Kaleme Aldığı “Yaratıcı Eğitim” Bölümü ile Katkıda Bulunduğu “Erken Çocuklukta Yaratıcılık ve Sanat” Kitabı Yayımlandı
Eklenme Tarihi: 25 Eylül 2023, 10:06

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Yazgın’ın kaleme aldığı “Yaratıcı Eğitim” bölümü ile katkıda bulunduğu “Erken Çocuklukta Yaratıcılık ve Sanat” kitabı yayımlandı. Editörlüğünü Dilek Acer’in yaptığı, “Erken Çocuklukta Yaratıcılık ve Sanat” kitabında, “Yaratıcı Eğitim” bölümünü Doç. Dr. Yücel Yazgın ve Doç. Dr. Eda Yazgın birlikte kaleme aldı.

Okul öncesi, çocuk gelişimi kategorisinde yayımlanan kitaba pek çok akademisyen ve eğitimci katkı koydu. Kitapta; Prof. Dr. Ayşe Okvuran, Prof. Dr. Dilek Acer, Doç. Dr. Eda Yazgın, Doç. Dr. Yücel Yazgın, Doç. Dr. Ceren Güneröz, Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Abanoz, Dr. Elif Öztürk Yılmaztekin, Arş. Gör. Dr. Cansu Yıldız Taşdemir, Ayşenur Karabulut, Arş. Gör. Kader Karadeniz-Akdoğan ve Arş. Gör. Rabia Turgut isimleri yer aldı.

Doç. Dr. Yücel Yazgın: “Her çocuk dünyaya kendine özgü bir donanımla gelir. Ne yönde geliştiği ise, en az sahip olduğu potansiyel kadar, kendisine sunulan olanaklar ve deneyimleri ile de yakından ilişkilidir.”
“Yaratıcı Eğitim” bölümü ile ‘yaratıcılığa eğitim penceresinden bakma’ amacı taşıdıklarını ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Yazgın, “Her çocuk dünyaya kendine özgü bir donanımla gelir. Ne yönde geliştiği ise, en az sahip olduğu potansiyel kadar, kendisine sunulan olanaklar ve deneyimleri ile de yakından ilişkilidir” ifadesini kullandı. Doç. Dr. Yücel Yazgın, aile, okul ve öğretmenlerin çocukların yaratıcılığının gelişiminde aynı derecede öneme sahip olduğunu vurguladı.