Yakın Doğu Üniversitesi’nde Türkçe Yaz Okulu Eğitim Programında Sertifikalar Verildi
Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 11:29
Son Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 08:10

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Türkçe Hazırlık Okulu tarafından 2015-2016 Öğretim yılı Yaz döneminde Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Başlangıç Düzeyinde düzenlenen (A1) Yabancılar İçin Türkçe kursuna katılanlar sertifikalarını aldılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, kurs, 4 hafta boyunca haftada 15 saat, toplam 60 saat olarak kısa dönemli eğitim programları alanlarında uzman Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verildi. Kursu Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Burak GÖKBULUT, Türkçe Hazırlık Okulu Müdürü Doç. Dr. Esra KARABACAK yürüttü.

Prof. Dr. KARABACAK: Türkçe Eğitim Programlarına İlgi Her Yıl Artarak Devam Ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve YDÜ Türkçe Hazırlık Okulu Müdürü Doç. Dr. Esra KARABACAK Yabancılar İçin Türkçe eğitim programlarına ilginin her yıl artarak devam ettiğini belirtti. Doç. Dr. KARABACAK konuyla ilgili açıklamasında “Kurslarda, Türkçenin temel kuralları ile okuma yazma anlama teknikleri ile pratik ve uygulamalı çalışmalar yapılarak uluslararası geçerliliği olan ders kitapları kullanılmaktadır. Ayrıca tüm konular öğretim elemanları tarafından hazırlanan ders notları ile desteklenmektedir. Böylece öğrenciler sadece bir ders kitabını takip etmekle kısıtlanmazlar, ek malzeme ile öğrendiklerini pekiştirip pratik yapma olanağı bulurlar. Kurslarda kullanılan okuma ve dinleme parçalarında Türk Kültürünü ve özellikle de eğitim gördükleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıtan içerikler bulunmaktadır. Kursta, bir dilin konuşarak, dinleyerek, anlayarak, yazarak ve okuyarak öğrenileceği vurgulanmaktadır.” dedi.

Doç. Dr. Umut KOLDAŞ: Türkçe Eğitiminde ve Diğer Eğitimlerimizde Olduğu Gibi Yaşamın İçinde Yaşam Boyu Öğrenme Felsefesini Hayata Geçiriyoruz.

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ, uluslararası öğrencilere ve Türkçeyi öğrenmek isteyen ana dili başka bir dil olan tüm katılımcılara Türkçe’yi en son pedagojik yöntemlerle ve hayatın içinden uygulamalarla öğreten programları hayata geçirdiklerini ifade etti. Yaz döneminde hayata geçirilen bu eğitim programının Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin değerli öğretim üyeleri tarafından yürütüldüğünü kaydeden Doç. Dr. KOLDAŞ, Yakın Doğu Üniversitesi’nde verilen nitelikli dil eğitimlerinin katılımcılara dünyayı başka bir dille ve farklı bir bakışla idrak etme ve kendilerini öğrendikleri dilin kültür ve düşün dünyasında betimleyerek dışavurma imkanı sağladığını vurguladı. Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak her yıl olduğu gibi önümüzdeki dönemde de farklı alanlarda 80’e yakın eğitim programının toplumun değişik kesimlerinin ve öğrencilerin ilgisine sunulacağını belirten Doç.Dr. Koldaş, Kıbrıs’ta yaşam boyu eğitim felsefesinin özümsenmesi ve hayata geçirilmesi doğrultusunda yürütmekte oldukları eğitim ve sertifika programlarının gerek Kıbrıs Türk halkı gerekse Kıbrıs’ta yaşayan diğer ülke yurttaşlarının yoğun ilgisiyle karşılanmasından duyduğu mutluluğu da dile getirdi.