Yakın Doğu Üniversitesi Sanat Titreşimleri Kasım Ayı Etkinliği: “İllias Abdullin ve İrina Melikova Klasik Müzik Resitali ”…
Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2019, 16:08
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 16:24

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından klasik sanatları topluma sevdirmeyi sağlamak amacıyla kampus içerisinde başlatılan “Sanat Titreşimleri” etkinlikleri kapsamında, Kasım ayı etkinliğinde keman ve piyanodan oluşan Klasik Müzik Resitali, klasik müzik severlerle buluşacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, kampus içerisinde her ay klasik sanat dallarında farklı etkinliklerin düzenleneceği Sanat Titreşimleri Kasım ayı etkinliğinde, İlias Abdullin ile İrade Melikova tarafından piyano ve kemandan oluşan Klasik Müzik Resitali sunulacak.

Etkinlik, 20 Kasım 2019 Çarşamba günü, saat 19.00’da, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’de yer alacak. Dünyaca ünlü bestecilerin önemli eserlerinden oluşan bir repertuar sunulacak olan konsere katılım ücretsiz olacak.

İllias Abdullin’nin keman, İrade Melikova’nın da piyano ile eşlik edeceği resitalde, W.A. Mozart ''Duet'' for 2 violin, Ch. Gounod ''Ave Maria'', H. Wieniawski ''Mazurka'', F. Schubert ''Sonatina” D Major, E. Nazirova ''Prelude'' for piano, K. Karaev ''Dans'', W.H. Rotstock ''Fantasia Espagnole'', L.van Beethoven ''Sonata'', D Major, R. Belalov ''Motherland'', CH.de Beriot ''Scene de ballet'' adlı eserler yorumlanacak.